NyheterBronse til Helene og Stian i VM i Snowboardcross

Bronse til Helene og Stian i VM i Snowboardcross

Stian og Helene på pallen i VM i Snowboardcross

Skrevet av Trude Alnæs, 26. Jan, 2013

STONEHAM, CANADA: Stian Sivertzen (23) fra Kongsberg kjørte hardt og var bare millimeter fra andreplass i VM i snowboardcross i dag. Helene Olafsen (22) fra Kolbotn viser at hun er tilbake i gamet og sikrer også bronse i jentenes finale.

Stian millimeter fra sølvet
- Jeg er veldig fornøyd med tredje plass. Været har vært utrolig kaldt og jeg var ganske nervøs foran start, men etter treningen løsnet det, nervene forsvant og det gikk bare bedre og bedre inn mot finalen. Da ble det bare gøy og jeg koste meg!

Stian leverte rå kjøring og endte bare millimeter bak østeriske Markus Schairer som tok sølvet i dagens VM. Gullet gikk til suverene Alex Pullin fra Australia. Han innehar også verdensmestertittelen fra forrige VM i la Molina i Spania.

Stian er nå optimistisk til fortsettelsen i sesongen:
- Å få tredje plass i VM er utrolig bra. Det viser at jeg kan prestere under press og at veien til OL er veldig klar. Det går fort, kjøringa går på løpende bånd om dagen så nå har jeg flyten og gleder meg til neste konkurranse.Helene Olafsen tilbake for fullt

Til tross for to år borte fra snowboardkonkurranser er verdensmesteren fra 2009, Helene nå tilbake, og det for fullt.

Kun slått av canadierne Maelle Ricker og Dominique Maltais kjører hun solid og sikrer bronse:

- Jeg er veldig fornøyd og føler jeg fikk utnyttet maksimalt av det jeg hadde å gi.
Jeg har kjørt meg gradvis opp i løpet av hele uka og det var gøy å kjøre i dag selv om det er et annet mindset enn å kjøre slopestyle.

Helene er eneste norske kjører som både vil kjøre slopestyle og snowboardcross. En meget sterk prestasjon av Helene, som har fokusert mest på slopestyle den siste tiden. Hun vil nå kjøre begge grener frem mot OL. Om dette sier hun:

- Mye av snowboardcross-kjøringen ligger i hodet og jeg vet jo at jeg kan, så da handler det bare om å hente det frem. Det klarte jeg i dag.


Key facts:
·  Ricker er første Canadiske jentekjrøer som vinner VM I snowboardcross.
·  Pullin vinner VM på sin egen nasjonaldag
·  Stian Sivertzen mottar sin første VM medalje
·  Det er første gang siden 2003 at pallen ikke innehas av en amerikansk kjører.