NyheterSnowboardcrosstrener Jonte Grundelius slutter dessverre som trener

Snowboardcrosstrener Jonte Grundelius slutter dessverre som trener

Takk for innsatsen Jonte!

Skrevet av Trude Alnæs, 29. Jun, 2012

BENTSEBRUA/GØTEBORG: Jonte Grundelius slutter dessverre som landslagstrener for det norske snowboardcrosslandslaget. Jonte er opprinnelig Svensk, men har de siste årene blitt norsk patriot og sier han neppe kommer til å heie på noen andre enn de norske kjørerne i snowboardcross neste sesong. Flaks han skal trene Nederland i slopestyle så det ikke blir noe problem på start.  Vi tok en prat med Jonte etter avskjedsmiddagen forrige uke.

Hvor lenge har du jobbet her?

- Jeg har jobbet i Snowboardforbundet i fem år, så en ganske lang tid.

- Hva er det beste du har vært med på gjennom de fem årene?

- Oj, det er mye! Det beste må jo være å se kjørerne vokse. Følge med på deres fremgang og medaljer. Dobbel pall på X Games, hvor både Helene og Stian var på pallen. Helenes VM-gull var jo veldig stort men kanskje det største må være Stian sitt comeback i år etter hans skade. Det var virkelig stort!

Jonte med landslagskjørerne Helene Olafsen og Stian Sivertzen på X Games i 2010 Foto: Snowboardforbundet

- Historier som fortjener å komme ut eller hva vil du aldri glemme?

- Hmm.. det er vanskelig å komme på noe spesielt, det har jo vært så mye..

Kanskje når Stian kjøpte lus-sjampo istedenfor vanlig shampo i USA. Ha ha... det var gøy… også vil jeg gjerne glemme, men kommer aldri til å glemme Helenes fjerdeplass i OL. Det var jo så nærme pallen så det var en stor nedtur.

- Hvordan har det vært å være trener for norske kjørere når du selv er svensk?

- Tja, man er vel skandinav. Men jeg har jo fått litt tyn fra svenskene for det. Men da har an jo alltid noe å skylde på da… ”du vet, jag er jo svensk”. Jeg er vel ganske norsk-pateriotisk selv om jeg er svensk, så jeg kaller meg mer skandinav en svensk nå.

- Og nå blir du Hollender? Hva tenker du om din nye hverdag og det å slutte hos oss?

- Ja, det er wired. Det er alltid kult med noe nytt. Trene og lære og kjenne nye mennesker. Det er bra jeg ikke skal trene boardercross men slopestyle.

- Da jeg tok jobben hos NSBF hadde jeg et jobbbtilbud til Canada men jeg valgte Norge med hjerte, og likefult er det vanskelig å slutte fordi det er ikke bare er som å slutte en vanlig jobb. Det er som å forlate sin familie og søsken. Det positive er at jeg fortsatt kommer til å møte alle rundt om i verden så det er ikke sånn at man ikke vil sees.

- Hva skjer fremover for din del nå?
- Jeg skal jo bli pappa i september så det blir en ny situasjon både hjemme og på jobb. Jeg tenker først og fremst frem i mot OL også får vi se etter det.

- Er det noen du vil gi en shout out til?

- Alle, hele snowboard-Norge. For et fantastisk engasjement og interesse for snowboard. Og selvsagt alle kjørere som jeg har jobbet med og kolleger. Jeg vil savne dere!

 

Landslagssjef Thomas Harstad om Jonte:

- Jonte har vært vår snowboardcross-spesialist i flere år nå, og han står bak suksessen til både Stian Sivertzen og Helene Olafsen. En rekke podiumplasseringer er tatt i løpet av denne perioden, og kanskje størst av alt er at han har klart å trene opp Stian etter en veldig seriøs skade og det siste han og Stian gjorde sammen var å vinne en verdenscup.

Vi i forbundet vil savne deg Jonte og vi ønsker deg lykke til videre!