NyheterTorstein med brukket arm Foto: Snowboardforbundet

Torstein med brukket arm Foto: Snowboardforbundet

Torstein med brukket arm i New Zealand

Skrevet av Trude Alnæs, 09. Aug, 2011

SNOWPARK, NEW ZEALAND: Torstein Horgmo har brukket armen i oppvarming til årets første store konkurranse i TTR serien: Burton New Zealand Open. Muligheten for sikring av VM billett gikk dermed i vasken.

Brukket arm

Torstein Horgmo brakk armen natt til i dag norsk tid. Skaden skjedde i Cordrona New Zealand under oppvarmingen til årets første store konkurranse i TTR serien Burton New Zealand Open. Dette er en viktig konkurranse fordi den er sesongens første kvalifisering til Oslo VM 2012. En topplassering i denne konkurransen hadde gitt Torstein direkte plass i VM.

- Dette var ekstra surt da jeg var veldig motivert og godt forberedt til denne konkurransen” sier en skuffet Torstein på telefonen fra New Zealand.

Landslagstrener Per Iver Grimsrud forteller om vanskelige forhold med mye vind og isete hopp. Torstein fikk en litt feil utgang på et hopp og landet på høyre arm som resulterte i et brudd sier han.

Raskt tilbake

- Jeg føler meg heldig med et så rent brudd som vil gro raskt, sier Torstein.

New Zealand Open ryker for Torstein, men heldigvis er dette et ukomplisert brudd og vil gro 100% på 6-8 uker. Landslaget er på en 4 ukers treningssamling i New Zealand denne mnd, og Torstein vurderer å holde seg med resten av laget og trene alternativt mens bruddet gror.

- Jeg vil erstatte den kjøringen jeg nå mister med et lengre opphold i Østerrike i løpet av høsten for å få nok tid på brett i oppkjøringen av sesongen, avslutter Torstein.

Forbundet krysser armer og fingre for at bruddet vokser fort og at vi ser Torstein raskt tilbake på brettet!

Ekstern lenke:
http://www.vg.no/sport/snowboard/artikkel.php?artid=10097488