NyheterFoto: Snowboardforbundet

Foto: Snowboardforbundet

Unik fotoshoot på Stryn

Skrevet av Mette Mila, 08. Jun, 2011

STRYN: Denne uka er Norges beste snowboardjenter, med Helene Olafsen (Kolbotn) og Silje Norendal (KIF) i spissen, samlet til fotoshoot på Stryn og det er ingen ringere enn snowboardfotograf Frode Sandbech som tar bildene. Shooten er et ledd i det nystarta prosjektet Girls on Board, som jobber at Norge skal ha snowoardere i verdenstoppen på jentesida og at rekrutteringen skal være bred.

De beste norske kjørerne er på plass

- Girls on Board er et prosjekt som skal øke rekruteringen av jenter som kjører organisert snowboard og som konkurerer og denne fotoshooten er et av hovedtiltakene i prosjektet, forteller prosjektleder for Girls on Board, Mira Nordin.

Akkurat nå er noen av de beste norske kjørerne på Stryn og Girls Only fotoshooten. De som er der er Helene Olafsen (Kolbotn), Silje Norendal (KIF), Dina Treland (Varingskollen), Marte Søderlund (LHMR brettklubb) og Kari Opsal Mæland (FlipSquad).

Stort behov for bilder

- Jentene trenger BILDER! Det er et sterkt behov for flere snowboardbilder av jenter. Bilder som kan brukes til posters, i medieartikler, magasiner, nettsider, ja det er generelt en stor etterspørsel! Flere av disse jentene har nesten ingen bilder å bruke, forteller Lisa Mari Watson som er prosjektleder for fotoshooten og tilstede på Stryn.

Snowboardforbundets mål er at Norge skal være en av verdens ledende snowboardnasjoner. Et av delmålene for å være dette er å ha verdens beste landslag. På jentesiden har vi gode kjørere på landslaget, men vi ønsker en bredere rekriuttering. fortsetter Watson og avslutter med at

- Vi arrangerer shooten etter ønske fra jenten, fordi vi ønsker å ta vare på de som allerede er gode samtidig som vi vil øke rekrutteringen!