NyheterVi har ikke ord! Historisk, grensesprengende X Games finale. Foto: nrk.no

Vi har ikke ord! Historisk, grensesprengende X Games finale. Foto: nrk.no

X GAMES: GULL OG BRONSE I HISTORISK BIG AIR FINALE

Skrevet av Trude Alnæs, 26. Jan, 2013

ASPEN, BUTTERMILK:  Mine damer og herrer, vi har akkurat skrevet snowboardhistorie i det vi kan betegne som tidenes big air finale i X Games. Torstein Horgmo (25) tar gull og Ståle Sandbech (19) bronse. Canadieren Mark Mcmorris (19) tar sølv marginalt etter Torstein.   

Vant den drøyeste big air-finalen i historien
Torstein selv smiler velfortjent når han beskriver finalen:

- Det her er den drøyeste big air-finalen som har vært noen gang. Det var utrolig gøy å kjøre og vinne i en finale med så høyt nivå, perfekt hopp, og en ekstremt spennende battle. Alt var perfekt for å vise snowboarding fra den aller beste side.

Landslagssjef Thomas Harstad beskriver Torstein sin prestasjon slik:

- Alle er i ekstase, to nordmenn på pallen i X Games, i en finale som kan beskrives som den mest grensesprengende noensinne i snowboardhistorien, sier landslagssjef Thomas Harstad. Torstein Horgmo toppet vanskelighetsgraden med en switch backside triplecork 1440 og fikk toppscore på sitt siste forsøk i konkurransen.

- X Games er det aller største innen snowboarding, 40 millioner TV-seere og 100.000 tilskuere og toppeventet i verdenscupen World Snowboard Tour, dette betyr helt vilt mye. Torstein får lønn for konsistent og hard jobbing over lang tid. Han har vært uheldig i mange av de siste konkurransene, og det at han tar gull i dag var det beste som kunne skjedd og viser hvor god han er på brett.

Sykt spennende i siste minutt. Foto: nrk.no

- En drøm som går i oppfyllelse

Fjorårets sammenlagt vinner av vedenscupen Ståle Sandbech har så langt hatt en fantastisk start på sesongen, men dette topper alt. Det er en lykkelig Ståle som endrer podiet under premieutdelingen i Aspen lørdag morgen norsk tid:

- Det var en ufattelig deilig følelse å gå opp på pallen i dag. For meg er dette det største som har skjedd hittil. Jeg har alltid hatt en drøm om å være en del av X games og i dag gikk drømmen i oppfyllelse.

Favorittene innfridde
Aldri før har det blitt satt så mange trippel cork-varianter i en konkurranse og aldri før har kravene for å vinne vært så høye. Stemningen er elektrisk og pga Torstein som har høyest enkeltscore på ett av sine to bedømte triks vinner han marginalt foran Mark, med sin variant av cab 1440 trippelcork som aldri før har blitt gjort i konkurranse. Han blir altså historisk med sin tredje seier i big air i X Games.

Finale-resultat:

 

Endelig resultat. Finale Big air. Foto: nrk.no