NyheterLen Roald Jørgensen vant på hjemmebane i Kirkerud. Foto: Matias Fosso

Len Roald Jørgensen vant på hjemmebane i Kirkerud. Foto: Matias Fosso

Len på hjemmebane

Skrevet av Matias Fosso, 07. Mar, 2017

Len Roald Jørgensen vant helgens norgescup i Kirkerud.

Til tross for litt rufsete forhold ble det mye fet kjøring under helgens norgescup i Kirkerudbakken. Sophia Zhichkina stakk av med seieren i seniorklassen for damer, mens Len Roald Jørgensen tok førsteplassen på herresiden.

– Det føles bra ass! Det er første gang jeg vinner norgescup i slopestyle. Jeg har vunnet i boardercross og storslalåm tidligere, men aldri slopestyle. Runnet var en cab 270 på og 270 av på den første railen, backside 720 på hoppet, frontside 270 på andre rail, og en backtail til fakie på siste.

Jørgensen vant med drøye 15 poeng over Isak Ulstein på andreplass, mens tredjeplassen gikk til Mathias Eckhoff.

– Jeg hørte at folk ikke var så stoka på coursen, men jeg er født og oppvokst på Kirkerud vet du, så for meg for meg er det bra her uansett. Rett over kulen så var det litt flatt, men hvis en bare klinket til med litt ekstra fart så gikk det bra. Nå skal jeg ned til Østerrike og kjøre litt pudder. Jeg har ikke planer om noen flere konkurranser i år. Jeg skal heller leve på dette her – en må gi meg på topp vet du, sier Jørgensen.

Jentene imponerte denne gangen også. I tillegg til seniorklassens vinner, Sophia Zhichkina, var Maria Mylius (14) en av helgens klare favoritter. Geilo-jenta har kjørt samtlige konkurranser i norgescupen, og har stått limt fast på pallen. Denne helgen sto hun endelig på toppen, i klassen yngre junior for jenter.

– Det var veldig gøy! Og det kom egentlig som en overraskelse at jeg vant. Det er veldig jevnt mellom oss jentene, så vi bytter på en måte på pallplassene. Jeg tok 50-50 med nosepress på første rail, cab 180 med mute på hoppet, 50-50 på rail nummer to, og 50-50 med 180 av på siste, sier Mylius.

 

Takk for en bra helg!! Nå er det bare å glede seg til neste norgescup, i Ringkollen 4. mars.

 

Se resultatene her:

Herrer senior

1.     Len Roald Jørgensen

2.     Isak Ulstein

3.     Mathias Eckhoff

 

Damer senior

1.     Sophia Zhichkina

2.     Ingvild Nymoen

 

Gutter Junior

1.     Marino Kristjansson

2.     Fredrik Ellingsen Kjærby

3.     Torstein Mo Vatne

 

Gutter yngre junior

1.     Johannes Taklo

2.     Anders Fornes

3.     Håvard Hagen

 

Jenter yngre junior

1.     Maria Mylius

2.     Stine Espeli Olsen

3.     Ine Marie Misund