NyheterChristian, Stian og Helene er på plass i de sveitsiske fjellene

Christian, Stian og Helene er på plass i de sveitsiske fjellene

Løype som passer de norske

Skrevet av Dina Treland, 12. Mar, 2015

VEYSONNAZ, SVEITS: Etter flere avlyste renn på grunn av snømangel er det endelig klart for åpningen av World Cup i snowboardcross i regi av FIS. Førstkommende helg arrangeres to renn i Veysonnaz i Sveits, og både Helene Olafsen og Stian Sivertzen er i god form og klare for å gjøre sitt beste i en løype de selv beskriver som veldig kjapp og krevende.

-Det har vært mye surr med World Cupen i år. Det var lite snø, så alt har blitt avlyst utenom VM og X Games. Worldcupen består i år av bare tre renn der to av de er denne helgen, så det blir ganske avgjørende i forhold til totalen. Det er lite snø i La Molina i Spania også, der siste renn arrangeres neste helg, men vi får håpe at alt går i orden der. Vi har uansett bestilt billetter dit allerede. Det har egentlig passet meg ganske bra med få renn denne vinteren, siden jeg da har fått tid til å kjøre veldig mye snowboard, sier Helene Olafsen.

Kjapp og utfordende løype

Helene Olafsen (25) fra Oppegård er nå friskmeldt etter kneskaden hun pådro seg under et stygt fall i OL i Sotsji. I januar deltok hun i prestisjetunge X Games som første konkurranse etter skaden. Der hun var litt uheldig og falt i semifinalen, men var overlegen inn til mål i B-finalen og fikk en god femteplass. Forrige helg fikk hun en god oppvarming før World Cup der hun som klar forhåndsfavoritt ble først over målstreken i både norgescup og NM i snowboardcross, og hun håper selvsagt på å fortsette seiersrekken i Veysonnaz.


 


Helene under dagens trening. Foto: Juha Guttorm

- Det er en veldig kjapp løype der man har mye tid i lufta. Den har mange elementer og det er mye som skjer hele veien ned. Det er faktisk bare tre svinger, resten er rett fram! Det var veldig krevende for meg i dag, og også Stian fikk litt for mye fart og gikk på rumpa. Selv om det var utfordrende på treningen med så mye fart så er jeg godt kjent med alle deler av løypa. Jeg tok meg god tid på trening, så hvis jeg bare greier å gi bånn gass skal løypa passe meg bra egentlig. Den passer veldig bra for Stian i alle fall, han er best på å dempe og kjøre kuler og være i lufta. Bare det ikke blir for kjapt for han, det har vært klink is på morgenene, og guttene skal kjøre kvalifisering tidlig. Som sagt skal en løype som dette egentlig passe oss bra, så det blir spennende og se!

Må bare få det til å klaffe

Stian Sivertzen (25) fra Kongsberg har gjennom hele vinteren hatt veldig imponerende tider på trening, men ikke helt fått det til å klaffe i konkurranser. De siste ukene har han derimot bevist at han kan prestere når det gjelder på mange områder. Det var ingen overraskelse at han stakk av med seier i både norgescup og NM i snowboardcross på hjemmebane i Kongsberg, og han viste også at han behersker flere disipliner da han tok sølv i NM i halfpipe. 

- Det gikk greit på treningen i dag, men jeg hoppa litt langt og slo meg litt, så jeg er ganske stiv i kroppen nå. Det er ei fin løype som er brei og stor med masse kuler, så det skal bli spennende å se hvordan det går på tidskvalliken i morgen. Kjøringa mi går bra, jeg har fått kjørt masse i hele vinter og har veldig feelingen. Jeg må bare få det til å klaffe! Jeg har trua, sier Stian før morgendagens kvalifisering.

Stian Sivertzen under trening. Foto: Juha Guttorm

Aktuell som finalist i "Dropped" på TV 2

Førstkommende onsdag er Stian å se i finalen i TV 2-serien ”Dropped”, der han har blitt en stor favoritt hos mange seere og deltakere.

- Å delta i Dropped har vært en fantastisk opplevelse uten like. Jeg har fått reist jorda rundt, utfordret kroppen og pushet meg selv på nye måter. Jeg har fått vært med på mye spennende og blitt kjent med mange trivelige mennesker.

Christian Ruud Myhre (23) fra Kongsberg deltar også i Veysonnaz.

 

Program:

Fredag 13 mars: Kvalifisering World Cup 1

Lørdag 14 mars: Finaler World Cup 1

Søndag 15 mars: Kvalifisering og finaler World Cup 2