NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

Marcus Kleveland beste norske på 7. plass

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 10. Des, 2016

 Og en god dag for Mons Røisland, som vant railkonkurransen.

Dew Tour var i år delt inn i en big air- og en rail-konkurranse, der kjøreren med beste score sammenlagt vant. Ingen av de norske mestret de dårlige forholdene i gårsdagens big air-konkurranse, og endte derfor utenfor pallen. Marcus Kleveland ble beste norske på en 7. plass, mens Torstein Horgmo og Mons Røisland endte på henholdsvis 12. og 15. plass.

- Det var ekstremt vanskelig å kjøre i går. Det dumpa ned, vi hadde den verste farta i verden og det var ekstremt flatt lys, sier Marcus Kleveland, som også slet med feber.

Vinneren av konkurransen, Mark McMorris (CAN), hadde derimot ingen problemer og ledet med over 15 poeng på landsmannen Tyler Nicholson før dagens rail-konkurranse, der det beste av tre runs gjaldt. Igjen viste McMorris hvilket konkurransemenneske han er og vant sammenlagt etter å ha gjort et sterkt sisterun.

Det var likevel en nordmann som vant dagens rail-konkurranse. Mons Røisland var svært revansjesugen etter å ha endt sist i big air, og fikk hele 85,33 poeng for sitt første run.

- At Mons vant dagens railkonkurranse er veldig positivt. Med et par gode hopp i går hadde han vært helt i toppen, mener trener Per Iver Grimsrud.


Silje Norendal tilbake etter skade

Silje Norendal er endelig tilbake etter å ha vært skadet store deler av fjorårssesongen. Hun endte på en fin 7. plass i dagens railkonkurranse, som gir henne et godt utgangspunkt før big air-finalen i morgen.

- Silje er på vei oppover og har fin flyt i kjøringa si nå. Hun har kjørt veldig bra på trening, så vi har store forhåpninger til det som skal skje i morgen, sier Grimsrud.

Det gikk dessverre ikke like bra for Kjersti Buaas. Hun falt i alle tre runs og ligger på sisteplass før big air-konkurransen i morgen, som går kl 17 norsk tid.

 

Finalen kan streames på dewtour.com søndag kl 17 norsk tid.