NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

Marcus Kleveland tok gull i X Games

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 30. Jan, 2017

Tar med seg to medaljer hjem fra X Games. 

- Å vinne gull første gang jeg er med er helt sjukt. Jeg tenkte aldri at jeg kom til å palle i slopestyle da jeg kom hit. Dette gullet betyr alt for meg, sier Marcus Kleveland.

Kleveland tok gullet foran Tyler Nicholson (CA) og Mark McMorris (CA). Og med ett gull og ett sølv (big air) er 17-åringen fra Dombås den definitive kongen av årets X Games i Aspen.

Kleveland leverte et solid førsterun og ledet foran McMorris og Max Parrot i konkurransen der det beste av to runs var tellende. Spenningen var stor gjennom hele andre omgang, men poengsummen på 91.66 holdt helt ut og Kleveland kunne glede seg over sin første seier i X Games.

- Jeg har aldri vært så nervøs som da jeg sto i bånn av coursen og ventet på at de andre skulle kjøre. Det var helt jævlig, sier Kleveland.

 

X Games det største
Å vinne X Games er noe de fleste snowboardere drømmer om og kan bety enormt mye for den videre karrieren.

- Med seieren her markerer Marcus seg som en av de beste i verden. Det er den største konkurransen i året der alle de beste er med, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Tre nordmenn blant de seks beste
Det var ikke bare Kleveland som markerte seg i dag. Ståle Sandbech viste at han er tilbake fra skade og hevdet seg helt i toppen med fjerdeplassen i dagens konkurranse. Mindre enn to poeng skilte Sandbech og McMorris, som kom på tredjeplass. Fjorårets bronsemedaljevinner, Mons Røisland, kjørte også sterkt og endte på en fin sjetteplass.

- Både Ståle og Mons leverte ufattelig bra kjøring. Begge fikk over 80 poeng og det er bare marginer som gjør at ikke flere nordmenn står på pallen. Jeg er egentlig ikke så veldig overraska over at vi har en på pallen i dag, sier Grimsrud.

Ser fram til X Games på hjemmebane
Sesongen er bare så vidt i gang for Kleveland og det store målet nå er X Games på hjemmebane. Der skal ha kjøre både slopestyle og big air og forventningene er høye.

- Jeg gleder meg sjukt til å kjøre foran familie, venner og alle andre nordmenn. Det er klart at X Games på hjemmebane blir noe helt spesielt, sier Kleveland.


X Games Norway finner sted i Hafjell 8.-11. mars.