NyheterFoto: Process Films/Snowboardforbundet

Foto: Process Films/Snowboardforbundet

Marcus Kleveland vant big air i Milano!

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 12. Nov, 2016

Viser musker allerede i første konkurranse. 

- Det var sjukt digge å vinne og det gir litt ekstra piff å gjøre det så bra allerede i første konkurransen, forteller Kleveland.

I sin andre sesong på landslaget vant Marcus Kleveland i dag første stopp i FIS Super Series, som også fungerer som kvalifisering til OL i 2018. Med hele 188 poeng vant han klart foran tyske Seppe Smits  og canadiske Mark McMorris, som fikk hhv. 178,50 og 173 poeng.
 

Satte triks for første gang i konkurranse

Marcus Kleveland (17) var eneste av de norske som tok seg videre til finalen i sesongens første big air-konkurranse. Kleveland imponerte allerede i kvalifiseringen, der han vant sitt heat med en backside trippelcork 1440, og fortsatte å levere i finalen. 17-åringen avsluttet med å gjøre backside trippelcork 1620, et triks han aldri har satt i konkurranse før, og fikk med det også høyeste enkeltscore i finalen.

- Jeg har aldri gjort backside trippelcork 1620 på stillashopp, og det var like greit å få det unnagjort før vi skal kjøre Air+Style i Kina neste helg, sier Kleveland.

Det vitner om et sterkt konkurransehode når man klarer å sette sitt beste triks i siste run.

- Planen var at han skulle gjøre det i første run, men han sleit litt i oppvarminga i dag. Men så gikk det bedre og bedre i finalen og vi bestemte oss for at det var like greit å prøve. Hvorfor ikke, liksom, sier trener Per Iver Grimsrud.


Ingen andre norske i finalen

De andre norske kjørerne var ikke like heldige i dag. Bronsevinneren fra X Games i fjor, Mons Røisland, falt på en switch backside 1260 og hadde nok kvalifisert seg dersom han hadde landet den. Markus Olimstad kjørte også veldig bra og landet en perfekt backside 1260. Dessverre ble han underdømt og kom ikke videre.

Silje Norendal er også tilbake i konkurransesirkuset etter at hun skadet seg stygt under prøve-OL forrige sesong. Hun endte på en 8. plass i kvalifiseringen og var derfor ikke blant de fem som fikk kjøre finalen. Grimsrud mener likevel at hun kjørte bra.

 - Silje (Norendal) satte triksene hun hadde planlagt og gjorde blant annet en cab 540. Hun har aldri kjørt switch ned et stillashopp før og kjøringa ellers lover godt for sesongen som kommer, sier Grimsrud.

Neste konkurranse er Air+Style i Beijing kommende helg. Der skal Marcus Kleveland, Mons Røisland og forhåpentligvis Torgeir Bergrem kjøre, som har vært ute med skade de siste tre ukene.