NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

Markus Olimstad på 5. plass i Copper Mountain

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 18. Des, 2016

- I dag var det veldig moro å kjøre og alt klaffa ganske bra. Det hadde vært digg å stå på pallen, men jeg er veldig fornøyd med 5. plassen, sier Markus Olimstad.

22-åringen fra Åmli i Aust-Agder var den eneste av de norske gutta som tok seg til dagens big air-finale i Copper Mountain (USA). Han vant kvalifiseringen torsdag kveld og hadde derfor høye forventninger til konkurransen, som gikk under svært fine forhold. Og han leverte. Allerede i første run landet han en cab 1440 og ledet konkurransen, der de to beste av tre runs gjaldt. I andre og tredje run gikk han for en backside 1260, men fikk dessverre ikke like godt betalt, og endte derfor på en 5. plass. På de tre første plassene kom hhv. Max Parrot (CA), Sebastian Toutant (CA) og Ryan Stassel (US).

- Jeg var litt nevøs før andrerunnet, men hadde med meg Mons (Røisland) på start som hypet meg opp, så jeg koste meg egentlig, sier Olimstad.

Et gjennombrudd
I sitt første år på landslaget er 5. plassen et sterkt resultat og Olimstads beste så langt i karrieren. Nå satser han på flere gode resultater denne sesongen.

- Dette var definitivt mitt gjennombrudd. Det er også digg å vite at jeg får så bra betalt for trikset jeg gjorde i førsterunnet. Nå må jeg bare lære meg et par triks til som er like bra, og så er jeg helt der oppe, sier Olimstad.

Kjersti Buaas skadet
Kjersti Buaas var den eneste av jentene som kvalifiserte seg til finalen i dag. Dessverre skadet hun seg under oppvarminga og ble sendt på sykehus. Hun er nå skrevet ut, men det er fortsatt usikkerhet rundt skadeomfanget. Vi kommer tilbake med mer info om dette.