NyheterKleveland gjorde en meget stilfull backside 1440 i sitt første run. Foto: Peter Gløersen

Kleveland gjorde en meget stilfull backside 1440 i sitt første run. Foto: Peter Gløersen

– Måtte bite tennene sammen

Skrevet av Peter Gløersen, 19. Mai, 2018

Marcus Kleveland slo tilbake fra skadeavbrekk og leverte endelig på hjemmebane. 

– Det føles veldig digg å komme tilbake fra en to måneder lang skade og ta andreplass, sier Marcus Kleveland etter X Games Norway. 

Dombåsgutten har slitt med en ankelskade siden NM i mars, og knapt kjørt snowboard før han satte utfor stilaset på Fornebu. 
– Jeg var dritredd. Den første turen var jeg stiv og redd og likte det ikke i det hele tatt, men jeg måtte bare bite tennene sammen og da gikk det fint. 19-åringen gjorde backside 1440 og cab 1620, men ble slått av japaneren Takeru Otsuka. I siste forsøk prøvde Kleveland på en backside 1620 – et triks som kunne sikret han gullet. 
– Hadde jeg landet hadde jeg kanskje vunnet – det er vanskelig å si. 

Dette ble Klevelands tredje sølvmedalje i X Games big air – i tillegg har han to gull fra slopestyle. Alle medaljene har til nå kommet i X Games i Aspen. Han lyktes ikke på X Games på Tøyen i 2016 og Hafjell i 2017.
– Jeg har ikke vært noe bra i det hele tatt på de to X Games-konkurransene som har vært i Norge. Så det er skikkelig digg å gjøre det bra foran hjemmepublikumet. Det er så bra at det er X Games i Norge, sier Kleveland.  

Gull til 13-åring
Det var ikke bare i guttas konkurranse det ble japansk gull. I jentenes konkurranse tidligere på dagen presenterte det 13 år gamle stjerneskuddet Kokomo Murase seg for det norske publikumet. Hun gjorde en perfekt backside dobbelcork 1260, og ble dermed den yngste vinneren i X Games-historien. 
– Vi visste at hun hadde triksene inne, men ingen av oss hadde trodd at hun kom til å få det til på et så krevende hopp. Det er bare ekstremt imponerende, sier Silje Norendal. 

Norendal landet to triks, men falt i sitt siste hopp og nådde ikke helt opp på resultatlisten. Hun synes imidlertid det var stas å kjøre foran det norske publikumet. 
– Det er veldig kult at det er så mange her, at de heier og gir gode tilbakemeldinger selv om det ikke gikk veien. 

Nå er sesongen over, men kongsbergjenta er allerede motivert til neste sesong. 
– Det har vært en ganske stang ut sesong for min del, så jeg får komme sterkere tilbake neste sesong.