NyheterRevansjesugen: Mons Røisland falt fra finaleplass i Milano i fjor, men skryter av kvaliteten på stilaset i Milano. Foto: Glenn C. Pettersen

Revansjesugen: Mons Røisland falt fra finaleplass i Milano i fjor, men skryter av kvaliteten på stilaset i Milano. Foto: Glenn C. Pettersen

Mons om Milano

Skrevet av Peter Gløersen, 10. Nov, 2017

Vi tar tempen før det smeller i Milano, med tv-sendt world cup.

Yr melder at det blir 10 grader i Milano på lørdag, men for å ta ta temperaturen litt mindre bokstavelig, har vi slått av en prat med Mons Røisland. Han skal kjøre konkurransen sammen med Markus Olimstad og Silje Norendal.

Milano big air vises på NRK 2 lørdag fra 19:00, og NRK 3 fra 19:30.

Først og fremst – grattis med X Games-invitasjon!
Tusen takk! Det var moro!

Hva er høydepunktet fra høsten? 
Høydepunktet fra høsten har nok vært Saas Fee-samlingen med landslaget! Det var 12 dager på rad med strålende sol og tidenes park!

Du har vært noen dager i Stubai nå. Hvordan har det vært?
Stubai har vært fullt av kontraster, egentlig. Alt fra seks plussgrader og hoodieshred på store 22m hopp, til hjemmesnekra pvc-rør session på stormfullte downdays. Så kort oppsummert: helt rått!

Hva er MARMOR og når kommer det ny edit?
MARMOR er en plattform for edits laget av Olimstad og meg! Vi er "in the making" av edit fra stubai, så det kommer vel en ny en om to uker cirka!

 


Hvordan er konkurransen i Milano egentlig?
Konkurransen i Milano er en stilashopp-konkurranse organisert av FIS. Hoppet der i fjor var kanskje det beste stilashoppet jeg har hoppet på, så håper de bruker samme stilas i år. Da blir det her helt rått!

Får dere tid til å henge litt i byene når det er sånne inner-city-konkurranser?
Ja, vi setter jo alltid av tid til å henge og være litt turister rundt i de byene vi kjører stilashopp i. I Kina drar vi på silkemarkedet og i Milano må vi jo dra inn til sentrum å se på katedralen og spise pizza og pasta og lasagne som skikkelige turister!

Pizza, spagetti eller lasagne?
Hmmm... er ekstremt glad i pizza, pasta og lasagne. Men hvis jeg må velge blir det kanskje en rolls royce pizza av italiensk stil.

Føler du at det er noe ekstra press for å gjøre det bra siden det står OL-plasser på spill denne sesongen?
Det å legge ekstra press på seg selv fordi det er OL-uttak, mener jeg bare er unødvendig. Jeg føler jeg bare må kjøre på mitt aller beste, og klaffer det så er det heller bare en bonus at det kan gi OL-plass.

Denne konkurransen sendes på NRK på lørdag. Er det litt ekstra stas å vite at folk sitter i stua hjemme og følger med?
Ooh, det visste jeg ikke! Det er jo helt rått. Ja det er definitivt ekstra stas når det sendes på TV hjemme i Norge!

Du kom ikke til finalen i fjor, falt på en switch backside 1260 om jeg ikke husker feil? Gira på revansj i år?
Ja.. helt riktig.. Egentlig et veldig enkelt triks som jeg feilet på i fjor. Så definitivt revansjesugen fra fjorårets Milano-tur!