NyheterHelene Olafsen endte på 7.plass i dagens konkurranse

Helene Olafsen endte på 7.plass i dagens konkurranse

Nedtur i snowboardcross for de norske kjørerne i Andorra

Skrevet av Fridthjof Selmer Jørgensen, 12. Jan, 2014

Vallnord-Arcalis: Søndag var den siste utgaven av dobbel worldcup i snowboardcross. Etter sterk kjøring av de norske kjørerne i lørdagens konkurranse, ble det i dag en nedtur sett med norske øyne. 

Helene Olafsen fra Oppegård (22) endte på en 7. plass i dagens konkurranse. Olafsen røk i semifinalen etter et tøft heat:

- Jeg fikk en tøff semifinale med mange gode konkurrenter. Etter en brukbar start ble jeg sperret i første svingen. Jeg mistet en del fart, og når ingen foran gjorde noen feil klarte jeg ikke å hente de inn igjen. Irriterende!

Olafsen innrømmer selv at hun må prestere bedre for å hevde seg i OL:

- Det er en del ting jeg må rette opp nå fremover. Det er viktig å ta ting steg for steg, for jeg vet jeg kan levere helt der oppe.

Tsjekkiske Eva Samkova vant kvinneklassen i dagens konkurranse i Andorra, mens OL-favoritt Dominique Maltais og Lindsey Jacobellis tok henholdsvis andre- og tredjeplass i Andorra

Fall for Stian Sivertzen

Stian Sivertzen (23) har hatt sterke resultater de siste dagene, men i dagens konkurranse gikk det galt for Kongsbergsgutten. Sivertzen startet dagen med solid kjøring i kvalifiseringen, og fulgte opp med å vinne 8-delsfinalen. Det var likevel i kvartfinalen at det gikk galt for OL-håpet: 

Sivertzen hadde en god start og lå foran sine konkurrenter til første sving. Ned en dosering falt Sivertzen, og ble deretter påkjørt av andre som kom bak. Sivertzen endte deretter ut skråningen.

OL ikke i fare

Ifølge Morten Sivertzen (far) fikk Stian kun en hjernerystelse i dagens konkurranse. Senere ble Sivertzen kjørt til sykehus for kontroll, ettersom Sivertzen har fått hjernerystelse flere ganger tidligere:

 - Til tross for et dramatisk fall er tilstanden god. Stian må hvile noen dager, men er klar til neste konkurranse.

Italienske Omar Visintin vant dagens konkurranse i Vallnord-Arcalis, mens Lucas Eguibar (SPA) og Luca Matteotti (ITA) tok henholdsvis andre- og tredjeplass. 

Videre program

Neste ukes Worldcup i Sveits er kansellert pga dårlige snøforhold, så neste store konkurranse vil være X games  22-26 januar. Vi gleder oss!