NyheterNorendal på femteplass i Aspen.

Norendal på femteplass i Aspen.

Norendal: – Ekstremt skuffet

Skrevet av Peter Gløersen, 28. Jan, 2017

Fikk det ikke til å stemme i Aspen. 

Det gikk ikke Silje Norendals vei i X Games lørdag kveld.
– Jeg er ekstremt skuffet. Det er andre året jeg ikke er pallen her, og jeg vant den to år på rad tidligere. Så det er en nedtur å gå fra det, sier tydelig skuffet Silje Norendal etter å ha tatt femteplass i X Games Aspen.

Kongsbergjenta, som har vunnet gull i konkurransen to ganger tidligere, viste lovende takter i sitt første run. Hun gjorde både cab 900 og backside 720 - som hun ikke har gjort tidligere, men fikk ikke til en ren landing. Hadde det ikke vært for den rufsete landingen hadde hun trolig blandet seg inn i gullkampen.  

– Det var mye positivt som skjedde i dag. Jeg kjørte bra på trening og gjorde backside 720, som er et nytt triks jeg lærte denne uken, men akkurat nå ser jeg bare den skuffelsen av å ikke være på pallen, sier Norendal.

X Games-debutant Julia Marino tok bronse i big air tidligere i uka. I slopestylen lørdag kveld tok hun gull, etter å ha landet en run med cab dobbelcork 900 – et tydelig tegn på at nivået på på jentene stadig utvikler seg. Forhåndsfavoritt Jamie Anderson tok sølv, mens britiske Katie Ormerod tok bronse.

Norendal har planer om å vise jentene hvor skapet skal stå når de kommer til Norge i mars.
– Nå ble jeg enda mer gira på å gjøre det bra i X Games Norway. Jeg skal kline til og gi alt jeg har i Hafjell! sier Norendal.


Foto: Glenn C. Pettersen