Nyheter...Men railsene satt ikke i slopestylefinalen.

...Men railsene satt ikke i slopestylefinalen.

Norendal imponerte på hoppene

Skrevet av Peter Gløersen, 29. Jan, 2016

Silje Norendal hoppet bedre enn hun noen gang har gjort, men ble henvist til fjerdeplass etter manglende rail-triks. 

– Det er den beste hopplinja jeg har gjort, absolutt. Jeg kjører bedre enn jeg har gjort på lenge, sier Silje Norendal etter fjerdeplassen i X Games.  

På sistehoppet landet Norendal en cab 900, et triks hun aldri tidligere har gjort i konkurranse.
– Det var kjempegøy. Jeg håper det er et triks som kan sitte i også i fremtiden. Det var høydepunktet i dag.

 

I slopestyle er det imidlertid ikke bare hoppingen som teller, og Norendal klarte ikke å måle seg med de beste på rail-elementene. Det resulterte i at hun fikk 84 poeng og ble henvist til fjerdeplass i konkurransen hun har vunnet de to foregående årene.
– To fjerdeplasser på to uker er ikke så moro akkurat. Jeg hadde planlagt noe annet på den første railen, som ikke lot seg gjøre på grunn av dårlig farten. Nå får jeg en periode uten konkurranser hvor jeg bare skal jeg bare kjøre masse snowboard og få inn railtriksa, sier en motivert Norendal. 

 

Jentene får kjøre ny gren
Etter treningsuken venter konkurransen Boston Big Air, hvor jentene for første gang får være med i en stilaskonkurranse.
– Jeg har aldri kjørt et stilashopp tidligere, så Boston blir bra trening før X Games Oslo, som blir det store høydepunktet av stilaskonkurranser i år. Jeg håper jeg kan lære å like et sånn type hopp. Jeg er litt redd, men håper på å få bra erfaring i Boston og levere på hjemmebane.

– Nervene er en fordel
Landslagstrener Per Iver Grimsrud mener Norendals nerver før konkurranser bare taler til hennes fordel. I Aspen viste hun konkurranseinstinktet sitt og leverte sine beste hopp da hun som siste kjører, med alt presset på seg, satte utfor i årets største konkurranse. I tillegg hadde hun vært ute med skade og har nesten ikke kjørt snowboard siden jul.
– Silje føler alltid at nervene plager henne, men jeg mener det taler til hennes fordel. Hun presterer som best da. Hun er aldri nervøs for triksene i seg selv, og er alltid ekstra fokusert, sier Grimsrud

Den mentaliteten mener treneren kan gi henne en fordel når stilaskonkurransene i Boston og Oslo venter.
– Det blir veldig spennende. Stilaskonkurranser er annerledes fordi det er brattere in-run og korte landinger med mer kompresjon, men jeg tror hun kan takle den grenen fort. Hun er også bedre enn mange av de andre jentene til å kjøre switch, som kan føre til at hun kan gjøre triks de andre skal slite med, sier Grimsrud.  

Nye triks i natt?
Natt til søndag fortsetter X Games med big air. Da er det landslagsguttas tur til å gjøre opp om gullet med resten av verdenseliten. Konkurransen pleier å by på triks vi aldri har sett tidligere og starter 0415 på TV2 Sportskanalen. 

Trykk HER for å se hele X Games-programmet