NyheterFoto: Chris Baldry

Foto: Chris Baldry

Norgescup i frikjøring

Skrevet av Leif Andre Enevoldsen & Matias Fosso, 19. Feb, 2019

Norway Freeride arrangerer hele ni konkurranser denne sesongen.

Norgescup i frikjøring for ski og snowboard har vært arrangert i 10 år av foreningen Norway Freeride, på lokasjoner fra Stavanger til Lofoten. De siste årene har miljøet vært i kraftig vekst. Denne sesongen er det hele 10 konkurranser tilknyttet Norway Freeride og dermed en del av Norgescupen – fem konkurranser for senior og fem for junior. 

Norgescup senior:     

29-30. Mars: Xfree (X2 Festivalen)                            

5-6. April: Sauda Backcountry Challenge               

26-28. April: Røldal Freeride Challenge                     

Norgescup junior:        

16-17. Mars: Hemsedal Junior Freeride     

30-31. Mars: Røldal Freeride Junior           

6. April: Sauda BCC Junior                 

4-5. Mai: Narvik Junior Freeride

Med unntak av Sauda BCC kjøres junior og senior hver for seg, og maks antall deltakere for hver konkurranse er normalt på 70-80 kjørere fordelt på klassene. De yngste juniorene er helt nede i 6 årsalderen, mens alderssnittet for seniorene er i siste halvdel av tjueårene.

Konkurransene er veldig populære publikumsarrangement som normalt trekker 200-400 tilskuere. Røldal Freeride Challenge er sesongens absolutte høydepunkt. Der kommer det hvert år rundt 2000 tilskuere og kan best beskrives som en folkefest. For å få innpass til startlisten der må en først kvalifisere seg via de andre konkurransene i cupen.


Foto: Espen Mills

Hvis du ønsker å sikre deg plass i konkurransene er det lurt å være tidlig ute. Konkurransene blir ofte fulle og det er større sjanse til å få plass desto tidligere ute en er.

Mer info og påmelding finner du her!

Har du spørsmål om norgescupen eller deltakelse - ta kontakt med Leif André Enevoldsen, leifandre@norwayfreeride.no, tlf. 97190316.