NyheterGyllen deltakelse i sølvbyen  Foto: Preben Stene Larsen

Gyllen deltakelse i sølvbyen Foto: Preben Stene Larsen

Norgescup i Kongsberg

Skrevet av Sverre Alm, 23. Mar, 2014

Over hundre deltakere stilte til start i Norgescupen i Kongsberg denne helgen. Lørdagen startet pent med blå himmel og sol, men skiftende vær utover dagen gjorde det vanskelig å holde parken perfekt. Til tross for dette, ble det som vanlig levert mye bra kjøring fra Norgescupdeltakerne.

Se fullstendig bildeserie fra dagen her


Foto: Preben Stene Larsen

Under forrige helgs snowboardcrossrenn åpnet KIF Snowboard opp for at snowboardere med funksjonsnedsettelser også kunne konkurrere i Norgescupen. Lørdagens slopestylekonkurranse fortsatte i samme gode stil, og på lørdag var det to deltakere som stilte i klassen funkis. Her vant Bjørn André Røine fra Funkis snowboardklubb foran Syver Sanengen fra Oslo Døve. Vi i snowboardforbundet er veldig stolte over dette og håper flere vil delta i denne klassen fremover.

I klassen jenter yngre junior var det Tina Steffensen fra vertsklubben KIF som tok førsteplassen. Hun vant foran Ingvild Nymoen (KIF) på 2. plass og Sofia Bjarheim (KIF) på 3. plass.

I guttas yngre junior var det Mathias Eckhoff fra Heming IL som tok seieren. Mathias som var tilbake på brett etter et skadeopphold, var godt fornøyd med seieren og ser frem til NM på Trysil. Andreplassen gikk til Sondre Bratt Andøl (Varingskollen snowboardklubb) foran Jørgen Holtan (BSK) på tredjeplass.

Line Moen Wold fra Hovden Brettklubb/HSG vant jentenes juniorklasse foran Kristine Nymoen (KIF/HSG) på 2. plass og Marie Bruserud (NIL) på 3. plass.

Seieren i klassen gutter junior gikk til Mathias Vågsdal fra BSK Snowboard. Han vant foran klubbkamerat Simen Nicolay Johannessen på 2. plass og Markus Vognild Rustad fra Heming IL på 3. plass.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

Feirer seieren med kabal

I herrenes open-klasse stakk Kristian Lekang fra Øst Brettklubb av med seieren. Vi tok en prat med Kristian etter seieren:

Hvordan var det å kjøre under forhold som i dag?
– Det var veldig gøy, selv om det regna. Litt små-sketchy hopp, men det er jo likt for alle.
Hva er du mest fornøyd med etter dagens konkurranse?
– Jeg fikk best følelse av å gå langt på det første hoppet med en flip, så det er det jeg er mest fornøyd med.
Hvordan skal du feire dagens seier?
– I dag skal det feires med en runde kabal!

Kristian vant foran Markus Ramsåsen (Grennland Snowboardklubb) på 2. plass og Even Deilkås (KIF) på 3. plass.

I damenes open-klasse gikk seieren til Nora Thompson fra BSK Snowboard.

– Det var sykt gøy å kjøre i går! Bortsett fra at jeg vant, er jeg mest fornøyd med at jeg landet runnet mitt og at alt gikk som det skulle. Målet for resten av vinteren er bare å få kjørt så mye som mulig og ha det gøy, Forteller Nora.

Line Moen Wold (Hovden/HSG) tok 2. plassen i damenes open-klasse foran Kristine Nymoen (KIF/HSG) på 3. plass.

En stor takk rettes til vertsklubben KIF Snowboard, som sørget for god stemning nede på sletta med musikk og pølseservering. Og gratulerer til alle lørdagens vinnere!

Følg med på våre nettsider for flere bilder og film fra lørdagens konkurranse.

Fullstendige resultatlister finner du her:

Yngre junior/Junior

Senior/Open