Nyheter135 deltakere i helgens slopestyle. Foto: Alexander Jonsaas

135 deltakere i helgens slopestyle. Foto: Alexander Jonsaas

Norgescup i Varingskollen

Skrevet av Sverre Alm, 02. Feb, 2014

Hele 135 deltakere stilte til start i helgens slopestylekonkurranse i Varingskollen. Kjørerne konkurrerte om 10. 000 kroner i premiepenger, heder og ære i dette 2. stjerners-eventet.

Se fullstendig bildeserie fra dagen her

De mange oppmøtte kjørene sørget for en fantastisk dag i Varingskollen. Og det må rettes en spesiell takk til park crewet som hadde snekret sammen en utrolig bra park. Line up’en ga god fart og glimrende overganger, noe som blant annet resulterte i dobbelcorks og 1080 rotasjoner.

I klassen jenter yngre junior stakk Andrine Rohde Pettersen fra BSK av med seieren, foran Ingvild Nymoen (KIF) på 2. plass og Elise Seljevoll Herleiksplass (Geilo IL) på 3. plass. I gutter yngre junior gikk en solid seier til Marcus Kleveland fra Dombås Alpin og Snowboard. Han vant foran lokalgutten Sondre Andøl Bratt (Varingskollen) på 2. plass og Jørgen Holtan (BSK) på 3. plass.

Saken fortsetter under videoen. Foto: Alexander Jonsaas

Hos juniorkjørerne, hvor det var ny deltakerrekord i dag, var det Nora Liberg Frisvold fra Hønefoss brettklubb som tok seieren i jenteklassen. Den vant hun foran Karoline Seljevoll Herleiksplass (Geilo IL/NTG) på 2. plass og Sunniva Lindgård (FlipSquad) på 3. plass. Av gutta var det Marius Bakken fra Hønefoss brettklubb/NTG som tok 1. plassen foran Isak Ulstein (BSK) på 2. plass og Petter Grøn Kristensen (BSK) på 3. plass.

Sterkt kjørt av juniorkjørerne

Flere av juniorkjørerne stilte også til start i senior klassen og satte nok en gang sine spor på podiet. I damenes seniorklasse gikk seieren til Nora Andersen fra KIF.

–Det var veldig morsomt å kjøre. Det gikk kjempedårlig i juniorkonkurransen. Jeg prøvde større triks som var litt vanskelige, men så satte jeg dem i seniorkonkurransen og det var veldig morsomt, forteller Nora etter lørdagens seier.

Hun vant foran Andrea Straume (FlipSquad) på 2. plass og Eirin Myklebust (Varingskollen) på 3. plass.

Saken fortsetter under bildet. Foto: Alexander Jonsaas

Petter Grøn Kristensen fra BSK vant i herrenes seniorklasse foran Haakon Kjøll Eilertsen (BSK/NTG) på 2. plass og Morten Skogheim Kleivdal (Geilo IL) på 3. plass.

Dagen ble dessverre preget av forsinkelser ettersom en teknisk feil resulterte i at hele dommersystemet falt ut. Snowboardforbundet beklager dette på det sterkeste.

Arrangementsansvarlig Henrik Thorsen lover å rette feilen til neste Norgescup.
– Dette vil garantert bli fikset til neste konkurranse og vi beklager til alle rammede kjørere og da spesielt til de yngre klassene, hvor vi ble nødt til å avlyse finalen på grunn av forsinkelser. 

Takk til alle som har bidratt til en flott dag i Varingskollen, forsinkelser til tross. Og tusen takk til alle deltakerne som leverer snowboardkjøring av høyt nivå.

Fullstendig resultatliste finner du under.

Junior
Senior

Klikk her for å se bildegalleriet "Bilder Norgescup Slopestyle Varingskollen 2014":
Bilder Norgescup Slopestyle Varingskollen 2014