NyheterSammenlagtvinner Nora Andersen. Foto: Preben Stene Larsen

Sammenlagtvinner Nora Andersen. Foto: Preben Stene Larsen

Norgescupvinner Nora Andersen

Skrevet av Sverre Alm, 26. Nov, 2013

Denne uken har vi pratet med Norgescupvinnerne Nora Andersen og Thomas Østby. Først ut er Nora, som vant sammenlagtseieren i klassen jenter junior foran Synne Skjøtskift (2. plass) og Kristine Nymoen (3. plass)


Foto: privat

Nora Andersen

Alder: 16 år
Sponsorer: Roxy Norge og Fluid
Klubb: KIF
Lokalbakke: Kongsberg

Hva synes du om sesongen som var?
Det var en helt konge sesong. Jeg tror ikke det kunne ikke gått bedre konkurransemessig, og det var fett hver eneste dag i bakken ellers også. Jeg kom litt sent i gang med sesongen, men etter hvert tenkte jeg at jeg kjører jo for å ha det gøy – så da gikk det bedre.

Hvilken konkurranse synes du var kulest i foregående sesong?
Utenlandsturene jeg hadde til World Rookie Tour i Ischgl og Nordic Rookie Tour i Sverige. Det var sykt morsomt. Parkene var veldig bra og selv om det var store hopp, fikk vi pushet hverandre og ble super stoka.

Hva er ditt beste snowboardrelaterte minne fra forrige vinter?
Shreding i påskeferien på Geilo.  Jeg var der med en venninne og det var bluebird hver dag – bare moro!

En edit fra påskeshreden kan du se her. Artikkelen fortsetter under.

 

Skal du fortsette å kjøre Norgescup denne sesongen?
Jeg kommer til å delta på så mye som mulig og gleder meg til det.

Hva er det beste med å kjøre Norgescup?
Det beste er vel konkurranse, jeg et konkurransemenneske, så det passer bra, også møter man alle sammen og har det fett. God stemming!

Har du noen planer for kommende sesong?
Jeg er tatt ut på landslaget i wakebord. Så jeg drar til Bangkok i tre uker den 10. desember, men etter det kommer jeg til å satse snowboard for fullt.

Hva ser du mest frem til?
Jeg gleder jeg meg til å kjøre World Rookie Tour i Livigno og Ischgl, ha det fett og kjøre med venner og selvfølgelig å kjøre Norgescup.

Hvilket resultat var du mest fornøyd med i vinter?
Veldig stoka av å vinne World Rookie-rankingen, selv om den er litt skjevt fordelt ettersom vi har så mange 3-stjerners events her hjemme. Bortsett fra det er jeg veldig fornøyd med seier i Big Air og snowboardcross fra NM, førsteplass fra Nordic Rookie Tour i Sverige og sjetteplassen fra Ischgl.

Hva motiverer deg til å kjøre?
Det som er mest motiverende er kanskje den følelsen av å lande et nytt triks, det gir en veldig god mestringsfølelse. Og det å kjøre med venner, det er moro.

Har du et forbilde?
Jeg har alltid sett opp til Lisa Wiik. Jeg møtte henne da jeg var ganske liten og det var faktisk hun som sa at jeg burde ta meg en tur i bakken. Og det var før jeg begynte å kjøre brett, så det var ganske kult.

Er det en spesiell låt som gjør deg ekstra gira på å kjøre brett?
Mountain Sound - Of Monsters & Men. Jeg hørte på den hele påsken og det er den samme sangen som er i editen, så jeg har mange gode minner til den.

Hvilken part fra en snowboardfilm synes du er råest/kulest/morsomt?
Egentlig alle editene fra RK1. Det er alltid motiverende å se på og de finner alltid på noe nytt.

Og til slutt, hva driver du med ellers, utenom snowboard?
Wakeboard, moro med venner og det normale ellers.

Artig å prate med deg Nora! Og kos deg i Bangkok, men husk at snøen venter på deg her hjemme, så ikke bli alt for vant til varmt vann og palmesus.