NyheterNye norgesmestere er kåret i SBX i Trysil

Nye norgesmestere er kåret i SBX i Trysil

Nye norgesmestere i snowboardcross

Skrevet av Fridthjof Selmer Jørgensen, 09. Apr, 2014

Trysil: Første dag av NM i Trysil ble solid gjennomført med godt oppmøte og bra føre. Susan Bakken (21) fra Geilo og Christian Ruud Myhre (22) fra Kongsberg er landets ferskeste norgesmestere i seniorklassen. I juniorklassen  vant Karoline Herleiksplass (17) og Stian Skogheim Kleivdal, mens Hanne Kjøll Eilertsen (15) og Håvard Heggem (14) vant de yngre juniorklassene.

Den første dagen av Norgesmesterskapet i snowboard ble gjennomført onsdag. Trysil fikk etter to års opphold igjen muligheten til å arrangere norgesmesterskapet og arrangementet gikk knirkefritt med gode forhold og bra løype. I konkurransen stilte alt fra landslagskjørere i snowboardcross til talentfulle juniorer som kan bære Norges ære i fremtiden. 

Sjekk ut video fra onsdag i bunn av saken.

Jevnkjørt finale
I herreklassen var det jevnt med rutinerte kjørere som alle siktet seg til edlere metall i årets NM. Finalen var jevnkjørt i den teknisk krevende løypa, men det var Christian Ruud Myhre (22) fra Kongsberg som tilslutt ble Norgesmester i 2014.

- Det var veldig artig å kjøre i dag. Det var jevnt over høyt nivå på kjørerne, og tillegg var det mange som stilte til start i årets NM. Det var moro å slå Stian Sivertzen igjen, spesielt fordi han hadde satt opp løypa selv. Jeg gleder meg allerede til neste sesong.  

Etter Christian Ruud Myhre var det Morten Skogheim Kleivdal (22) og Ola Rudi (32) begge fra Geilo som endte på henholdsvis andre og tredjeplass.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

Geilo-dominans i kvinneklassen
Geilo var som i herreklassen også sterkt representert i kvinneklassen, og kapret to av tre medaljer. Årets norgesmester ble 21 år unge Susan Bakken fra Geilo. Talentet kjørte inn til en kontrollert gullmedalje: 

- Det var veldig morsomt å kjøre i dag. Løypa var kjempeleken, og alt stemte for min del. Jeg hadde ikke ventet å vinne i dag, ettersom jeg ikke har kjørt så mange konkurranser i år. Det var uventet og utrolig morsomt.

Etter Susan Bakken var det rutinerte Lisa Marie Watson (Generalsekretær i Snowboardforbundet) og Maiken Semmen fra Kongsberg som kapret henholdsvis andre og tredjeplass.  

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

Sterk oppmøte i juniorklassene
I klassene junior og yngre-junior var det mange til start i årets NM. Kongsberg og Geilo snowboardklubb representerte brorparten av disse, men det var likevel mange representanter på medaljelista. I juniorklassen var det Karoline Herleiksplass (17) fra Geilo og Tim Westerlund (18) fra Sverige som vant gullmedaljer. Sistnevnte kan likevel ikke kåres til norgesmester på grunn av sin Svenske tilhørighet, så det var Stian Skogheim Kleivdal (17) fra Geilo som ble kåret til norgesmester i juniorklassen.

- Det føltes meget bra med NM-gull, selv om jeg egentlig kom på andreplass. Målet for dagen var bare å komme til finalen, så med tanke på det var jeg veldig fornøyd. 

Blant de yngre juniorene var det Hanne kjøll Eilertsen (15) fra Bærum og Håvard Heggem (14) fra Kongsberg som ble norgesmestere i henholdsvis dame og herreklassen. Hanne Kjøll Eilertsen har de siste dagene slitt med sykdom, og var svært begeistret over dagens resultat.

- Jeg er egentlig litt syk, og hadde egentlig ikke tenkt til å stille i dag. Jeg bestemte meg fem minutter før registreringsfristen gikk ut at jeg skulle stille. Dette var ikke forventet, så jeg avsluttet sesongen på perfekt vis.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

Sivertzen slo ikke til i ”egen” løype
Løypa var satt opp av Stian Sivertzen, landslagskjører og fersk femteplass medaljør i OL i Sotchi.  Det ble likevel ikke walkover til tross for favorittstempel, etter en dramatisk semifinale. Løypa var teknisk krevende, og tidlig hadde Sivertzen kontakt med en annen kjøer som endte med fall. Sivertzen måtte dermed ta til takke med en 5 plass og seier i B finalen.  

OL-deltager Helene Olafsen (24) fra Oppegård stilte ikke til start i årets NM. Olafsen er nyoperert etter skade fra OL i Sotsji.

Torsdag skal det konkurreres i Slopestyle i juniorklassen,  mens fredag er det skal seniorene teste løypa i Trysil.

Fullstendig resultatliste finner du HER