NyheterÅrets første Norgescup gikk av stabelen denne helgen Foto: Preben Stene Larsen

Årets første Norgescup gikk av stabelen denne helgen Foto: Preben Stene Larsen

Trestjerners slopestyle på Vierli

Skrevet av Sverre Alm, 05. Jan, 2014

Årets første Norgescup var en trestjerners slopestylekonkurranse og gikk av stabelen på Vierli denne helgen. Kjørerne trosset snøvær og vind og leverte varene i en svært bra park.


Foto: Preben Stene Larsen

Se bilder fra helgen her

Juniorkjørerne åpnet helgens konkurranse på lørdag hvor en fantastisk park kompenserte for snøvær og vind som tidvis resulterte i flatt lys, men etter hvert som kjørerne fikk vent seg til forholdene ble nivået jekket opp til dobbelflipps og rotasjoner i 900 klassen.

Stemningen økte også i takt med lyset. Solen som glimtet til i tre-tiden på lørdag ga publikum mot, og kjørerne skrudde nivået ytterligere opp da flombelysningen forhindret flatt lys under lørdagens finaler.

I jenter yngre junior vant Hanne Kjøll Eilertsen fra BSK foran Andrine Rohde Pettersen (BSK) og Tina Steffensen (KIF). Mathias Eckhoff fra Heming IL tok seieren i gutter yngre junior foran Ferdinand Finmark (Grenland) og Emil Leenderts (Hemning).

– Det var veldig gøy å kjøre i dag, til tross for det været som var. Alltid gøy å kjøre Norgescupen, mange venner og god stemning! Forteller Mathias Eckhoff.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

I juniorklassen var det Line Wold Moen fra Hovden som tok seieren hos jentene. Hun kjørte sin første konkurranse i helgen og vant foran Karoline Seljevoll Herleiksplass (Geilo/NTG) og Nora Andersen (KIF). Av gutta var det Isak Ulstein fra BSK som sto på toppen av pallen.

– Det var rått å kjøre i Vierli i dag! Parken var veldig bra. Jeg er mest fornøyd med railsa, de var morsomt satt opp, og på en sånn måte at man kunne gjøre mye forskjellig.

På pallen fikk Isak selskap av Stian Skogheim Kleivdal (Geilo/NTG) på 2.plass og Mons Røisland (BSK) på 3.plass.

Det samme været preget også seniorenes konkurranse på søndag. Allikevel leverte samtlige 40 påmeldte bra kjøring i en like godt preppa park. På herresiden stilte mange av juniorene opp i seniorklassen og det gikk ikke ubemerket forbi. Mons Røisland fra BSK leverte et solid run og kjørte veldig bra på railsa, før han satt en stor cab 720 nosegrab etterfulgt av en avsluttende switch BS 900 mute. Dette ga han 1.plassen foran Isak Ulstein (BSK) og Morten Skogheim Kleivdal (Geilo IL).

Artikkelen fortsetter under videoen

I senior damer var det Camilla Ileby fra Geilo/NTG som stakk av med seieren. Camilla kjørte bra hele dagen og leverte blant annet en BS 360 mute og en diger tailgrab på det siste hoppet.

– Jeg synes konkurransen var super bra! Synd det blåste så mye, men coursen var kjempebra satt opp. Sier Camilla.

2.plassen gikk til Maria Hilde (Varingskollen) foran Dina Treland (Varingskollen) på 3.plass.

Takk til alle som bidro til en flott konkurranse og god stemning denne helgen.

Resultatliste junior lørdag kan lastes ned her
Resultatliste senior søndag kan lastes ned her

Klikk her for å se bildegalleriet "Bilder Norgescup Vierli 2014":
Bilder Norgescup Vierli 2014