NyheterMathias Eckhoff vant Norgescupen i klassen gutter yngre junior Foto: Privat/Leenderts

Mathias Eckhoff vant Norgescupen i klassen gutter yngre junior Foto: Privat/Leenderts

Unge herr Eckhoff tok sammenlagtseieren i Norgescupen

Skrevet av Sverre Alm, 17. Jun, 2014

Vi har tatt en prat med Mathias Eckhoff som vant Norgescupen sammenlagt i klassen gutter yngre junior. Sjekk ut hans season edit lenger ned i denne saken.

Alder:15 år
Kjører for: Quiksilver, Dragon og Libtech
Klubb: Heming
Lokalbakke: Tryvann/Wyller

Hva synes du om forrige sesong, og hvilken Norgescup var den beste i 2013/14?
Sesongen har vært veldig bra, har ikke fått kjørt så veldig mye på grunn av skaden jeg fikk i kneet i februar. Røk leddbåndet på en C-rail i Tryvann, men ellers var sesongen veldig bra. Fikk noen bra plasseringer i både utlandet og i Norge så er fornøyd med det.

Var bare med på to norgescuper i år, Vierli og Kongsberg. Den feteste coursen var definitivt på Vierli, bra hopp og fete rails, og ikke minst bra stemning! Det eneste negative var at farten var litt dårlig.

Hva er ditt beste minne fra forrige sesong?
Det beste minne er vel Livigno turen, fikk en 2. plass i World Rookie Tour i tillegg til å få kjørt mye bra hopp og pow etter konkurransen. Fikk landet en del bra triks. Mye bra stemning der også, alltid gøy og reise med snowboard gjengen!

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Preben Stene Larsen

Skal du fortsette å kjøre Norgescup neste sesong?
Jeg kommer nok til å kjøre noe NC neste år også, få se hva jeg har tid til og når jeg er hjemme, men kommer til å være med på de som jeg rekker. Jeg kjører i en eldre klasse neste år, mot mange gode kjørere, så får se hva jeg prioriterer.

Hva er det beste med å kjøre Norgescup?
Det beste med å kjøre norgescup er definitivt stemningen! Samme om det er bra course (som selvfølgelig er et pluss), vi har det alltid fett, når man står på start og alle gutta er der og heier, det er fett.

Hvilke tanker har du om neste sesong?
Tenker å kjøre så mange World Rookie Tours jeg klarer å få med meg, kanskje stikke en tur til Laax på BEO, og så klart få med meg et par uker i alpene før sesongen starter ordentlig her i Norge. Neste sesong er jeg i juniorklassen og det er veldig høyt nivå der, har ikke så mye tanker om noen pallplasseringer da, men bare kjøre og ha det fett er tanken. Gøy uansett!

Sjekk ut season editen til Mathias her. Saken fortsetter under.

Video: Sverre Kristiansen

Hvilket resultat fra forrige sesong er du mest fornøy med?
Jeg er nok mest fornøyd med 2 .plassen i World Rookie Tour i Livigno. Det er veldig gøy og kjøre bra i utlandet. Men jeg er også veldig fornøyd med å vinne alle 3 freestyle grenene i NM også! Vanskelig å bestemme seg for en plassering, alt er jo gøy!

Hva motiverer deg til å kjøre?
Det som motiverer meg for å kjøre snowboard er en del ting. Gutta jeg kjører med er helt klart noe av det, kjøre rundt i bakken med gutta er god stemning. Ellers så er det vel tanken på at om jeg gjør det bra og utvikler meg, så kan jeg kanskje komme på landslaget etter hvert. Reise rundt og kjøre konkurranser så og si hele sesongen passer meg veldig fint.

Har du noen forbilder?
Jeg har noen forbilder ja! Ståle og Sage er to kjørere som kjører sinnsykt bra! Sage har veldig unik stil og gjør mye varierte triks, skifter litt på grabs i double corksa i steden for å kjøre triples. Ståle har også skikkelig fet stil, og har vært forbilde siden jeg startet på brett tror jeg! Travis Rice er også en rå snowboardkjører, tenker å kjøre mer som han når jeg blir eldre og ikke kjører konkurranser lenger.

Er det en spesiell låt som gjøre deg ekstra gira i bakken?
Har ikke akkurat en spesiell sang men jeg hører på mye forskjellig, Offspring har noen fete snowboard sanger (imponerende at du har fått med deg det bandet! red. anm.), ellers liker jeg og høre på sanger med litt fet beat, da blir jeg fort stoka!

Har du en edit eller en part fra en snowboardfilm å anbefale?
Alek Østreng sin part i Forum filmen "Fuck it" er noe å anbefale!

Saken fortsetter under bildet.

Foto: William Tyssøy

Har du noen sommerplaner? Hva gjør du når du ikke har snø under beina?
I Sommer skal jeg til Fankriket og Portugal, kanskje surfe litt når jeg har sjansen. Prøver også å få til en tur til Fonna. Men så er det jo den konfen da, har en konf leir jeg skal på i Stavern, håper det er verdt det! Så skal jeg også på en Sjøleir ute i Oslofjorden, kjøre litt wakeboard.

Driver med litt skating til tider, men har droppet det litt ut, men hvis jeg blir bedt med bort i bowlen på Rud så sier jeg ikke nei til det! Hopper en del på Trampoline også, ganske mye i Heminghallen på de trampolinene der. Ellers liker jeg og være ute stort sett, bade, spille fotball, bare henge med venner. Og bordtennis er faktisk drit gøy! digger å spille bordtennis på fritiden når jeg har sjansen til det!

Takk for praten Mathias, håper sommeren står til forventningene – og gratulerer med sammenlagtseieren! Vi vil også gratulere Joachim Skogheim og Ferdinand Steen Finmark, med henholdsvis andre- og tredjeplassen sammenlagt.