NyheterSmilende etter gode resultater i EM, Petrine Olgeirsdottir og André Bjørn Røine Foto:Kenneth Moen

Smilende etter gode resultater i EM, Petrine Olgeirsdottir og André Bjørn Røine Foto:Kenneth Moen

Norsk gull i snowboard-EM for døve

Skrevet av Julie Berge, 11. Apr, 2012

Denne måneden var det duket for snowboard-EM for døve i Kuusao, Finland. Norge var representert for første gang, og det var Petrine Olgeirsdottir og André Bjørn Røine fra Oslo som stilte til start. Begge konkurrerte i både slopestyle og halfpipe, og stakk av med gode resultater. Petrine tok gullet i halfpipe-EM! 

Under halfpipekonkurransen 31.mars hadde Petrine Olgeirsdottir best flyt av jentene som droppet inn i pipen, og hun stakk dermed av med tittelen som europamester. I herreklassen var det hardere konkurranse i pipen, men Andrè Røine holdt en fin flyt med fine grabs. Han avsluttet med 360 fs og endte på femteplass.

Det var ingenting å si på innsatsen til de norske representantene i slopestyle heller, hvor Andrè sitt beste run så slik ut: første hopp: tailfish, andre hopp: 540, tredje hopp: 180 cab rail: switch 50-50 180 ut og boardslide nosepress. Med dette endte han på femteplass i europamesterskapet.

Petrine gjorde det veldig bra i slopen, og hennes beste run besto av: første hopp: indy, andre hopp:180, tredje hopp:180 cab, rail: 50/50 og hun avsluttet med boardslide. Jenta fra Oslo Døves Sportsklubb tok andreplass og sølv i konkurransen.

Snowboardforbundet gratulerer kjørerne med flotte resultater!

Fullstendig resultatliste fra EM i snowboard for døve kan du finne her