NyheterNy rekrutt-trener

Ny rekrutt-trener

Skrevet av Matias Fosso, 15. Aug, 2019

Morten Kleivdal er rekruttlandslagets nye trener.

–  Vi har siklet på Morten lenge. Han har selv konkurrert på et høyt nivå og vært en del av rekrutten. I tillegg har han relevant utdanning - han er den perfekte for jobben, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud. 

Kleivdal går inn i en 50 prosent stilling, og skal ha ansvaret for de ti kjørerne som utgjør rekruttlandslaget denne sesongen. 

– Jeg får mye motivasjon av å hjelpe andre til å nå målene deres. Det er masse talent i rekruttlandslaget. Jobben min blir å legge til rette for at de skal kunne bli best mulig, og å få alle over på landslaget, sier Kleivdal.  

Se gammelt gull fra Morten her:

Morten Kleivdal from Cyclone on Vimeo.

– Jeg har ikke kjørt så mye brett i det siste, så jobben vil gjøre at jeg får flere snødager - det gleder jeg meg til. Det er jo et krav om å sette en siste valgfri dobbelcork i løpet av sesongen som ny trener - 100 kilos dobbelcork. Det får bli i puddern.


Morten Kleivdal. Foto: Camilla Stoddart

– Det ser ut som at vi får lagt opp noen fete snøsamlinger, og kjørerne får kjørt mye. Og så blir det gøy å få komme på tur igjen. Det er en veldig god gjeng som er med, og jeg kjenner meg igjen i dynamikken i gjengen fra da jeg var på landslaget. 


Morten Kleivdal 2011. Foto: Kyle Beeckman

I tillegg til å selv ha vært en del av det norske rekruttlandslaget, har Kleivdal en bachelorgrad i idrettsvitenskap, med forypning i fysisk aktivitet og helse. 

–  Vi jobber med å øke forståelsen for fysisk aktivitet og skadeforebyggebde trening blant de yngre kjørerne. Her vil Morten være et viktig bindeledd, sier Per Iver.


Landslagssjef Per Iver Grimsrud med sin kjente "pose". Foto: Brettforbundet

Trenerstillingen vil ikke bare gi rekruttene mye tettere oppfølgning, men også gi landslagstrenerne Marius Håker og Stian Sivertzen mulighet til å konsentrere seg om seniorene. 

– Etter at Marius tok over som landslagstrener så vi behovet for å ansette en egen trener til rekruttlaget. Det er viktig å ha en person som kan være et bindeledd mellom klubb, skole, rekrutter og landslag, sier Per Iver. 

Morten Kleivdal Saas Fee´10 from Stian Kleivdal on Vimeo.

Denne sesongen består rekruttlaget av Emil Leenderts, Hanne Eilertsen, Johannes Taklo, Mathias Eckhoff, Odin Røhrt, Sebastian Vik, Sindre Tveiten, Stine Espeli Olsen, Thea Cassandra Vatne-Larsen og Øyvind Kirkhus.

Vi ønsker Morten velkommen og lykke til!