NyheterBack 2 Back for Ståle Sandbech. Foto: NRK

Back 2 Back for Ståle Sandbech. Foto: NRK

Ny tredjeplass til Ståle Sandbech i Big Air i Aspen

Skrevet av Trude Alnæs, 25. Jan, 2014

Buttermilk, Aspen: Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn leverte natt til lørdag sin andre bronsjemedalje i X Games big air, i en konkurranse med et vannvittig nivå fra første st

Ti kjørere var invitert til big air i snowboard, hvorav Torstein Horgmo (26) fra Trondheim og Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn var eneste norske. Da Mark McMorris  fra Canada trakk seg, fikk også Torgeir Bergrem (22) fra Klæbu plass i konkurransen.

Bergem ledet første heat

Det var skyhøyt nivå allerede fra start, og triple corken var en forutsetning for å i det hele tatt komme videre fra de innledende rundene. Torgeir Bergrem tok ledelsen etter første heat med  85 poeng for en bs 1620 triple cork – trikset han var den første i verden til å lande i fjor. 

Horgmo falt

Horgmo hadde med seg flere gull i big air fra tidligere, og var den første som satte trippelcork i en konkurranse, nettopp under big air-finalen i X Games 2011.

I den inneldende runden hadde han 65 poeng da han dessverre falt i sist forsøk, og måtte se seg slått ut av konkurransen.

Progressivt i superfinalen

Det var noe overraskende å ikke se verken Mark McMorris eller Torstein Horgmo i superfinalen, men nivået var skyhøyt og ble en oppvisning i snowobardprogresjon med triple corks og 1620-rotasjoner.

Sandbech satte to bs 1440 triple cork og en 1440 flatrotasjon i superfinalen, og innrømmer ovenfor VG at han holdt litt igjen. - Da jeg så nivået her og hva gutta fant på så tenkte jeg at det ble litt for mye. Jeg ville ikke finne på noe dumt og prøve noe jeg ikke har gjort før fordi jeg gleder meg til slopestyle-finalen i morgen, sier Sandbech til VG like etter finalen.

At det likevel holdt til bronseplass var han storfornøyd med.

- Dette er min største konkurranse i år, ved siden av OL, og det føles fantastisk å lande triksene sine og ende opp på pallen i et av de største eventene i verden, sa Ståle under pressekonferansen ettter konkurransen i natt.?

?To tredjeplasser på én X Games-dag

Thomas Harstad er fornøyd med dagen og roser Sandbech:

- Det gikk veldig bra for Norge sin del med to stykker i finalen. Selvfølgelig skulle vi gjerne også sett Torstein videre, men sånn ble det ikke i dag. Ståle på tredje er et fantastisk bra resultat selv om triksene dessverre ikke holdt helt til toppen.

Vi har i dag tatt to tredjeplasser, i både snowboardercross og nå big air, og må si oss veldig fornøyd med det.

Bergrem på sjette, Max Parrot vant

Torgeir Bergrem som ledet etter første heat fikk dessverre ikke landingene til å sitte i superfinalen og endte tilslutt som nummer seks med en total score på 64 poeng.  

Canadiske Max Parrot fikk tilslutt en total poeng sum på 93, noe som sikret han gullet. Japanske Yuki Kadono hadde også noe å melde helt i toppen, men etter gjentatte forsøk på å lande en ny variant av trippelcork 1620 uten hell, ender han på en god andreplass og 88 poeng. Ståle tok altså sin andre bronsemedalje i X Games med en knallsterk score på 77.

 

Endelig resultat i Big Air finalen. Foto: NRK

  

En stykk fornøyd japaner. Foto: NRK