NyheterNyansatt: Peter Gløersen

Nyansatt: Peter Gløersen

Skrevet av Lisa Mari Watson, 03. Okt, 2017

Snowboardforbundet mener folk flest fortjener mer enn fotballnyheter. Derfor har vi etablert en 100 prosent stilling dedikert til kommunikasjon.

Snowboardforbundet satser på kommunikasjon for å nå ut til så mange som mulig med spennende nyheter om snowboard. For å få til dette har vi nå etablert en 100% stilling på kommunikasjon. Peter Gløersen er stjerna som skal lede kommunikasjonsarbeidet til forbundet fremover, og vi er stolte av å ha han som en del av vårt team. Ved siden av studiene har han jobbet deltid i forbundet, men nå er vi heldige som har fått han på heltid. Vi ønsker at du skal bli litt kjent med Peter...


Hvordan ser hverdagen til en kommunikasjonsansvarlig ut?
Hverdagen er veldig variert, for det første. En vanlig dag starter typisk med at jeg sjekker mediaovervåkningen og oppdaterer meg på hva folk har skrevet temaer som angår oss. Da kan det hende at vi skal reagere på noe som er skrevet. Mediehåndtering er en viktig del av arbeidet. Det er viktig at vi står frem i media og viser det unike med snowboard. Det må skrives pressemeldinger og nettsider og sosiale medier skal oppdateres. Innsalg og oppfølging til tv og aviser går det også mye tid til. Arbeidet er på en måte å formulere Snowboardforbundets stemme utad. 

Hva har du lyst til å få til i jobben som kommunikasjonsansvarlig?
Visjonen til Snowboardforbundet er «å vise verden hvor viktig det er å ha det gøy». Det synes jeg er et veldig bra utgangspunkt for å jobbe med kommunikasjon. Det er moro å jobbe med, samtidig som det gjør oss kommersielt attraktive. Så jeg har i hvert fall lyst til å spre den gleden av å kjøre snowboard enda mer. Mye idrett blir blodseriøst, og der er vår rolle å være motvekten, tenker jeg. Samtidig har jeg lyst til å fortelle om alt det bra Snowboardforbundet gjør for norske snowboardere. Da jeg startet å jobbe her ble jeg både stolt og skuffet. Stolt fordi det ble gjort så mye bra, men skuffet over at vi ikke hadde klart å fortelle om nok av det arbeidet vi gjorde. Det er noe av det jeg ønsker å ta tak i. At vi for eksempel har jobbet opp mot Oslo kommune og sikret 1.5 millioner til superpipen i Wyller hvert år de siste fem vintrene, er for eksempel noe kanskje ikke så mange som vet om. 

Hva står det på CV-en din?
At jeg er utdannet journalist (supermann er journalist og spiderman fotograf, så følte det også var en naturlig retning for meg). Jeg har jobbet litt i lokalaviser, og så har jeg vært redaktør for Fri Flyt Snowboard og Playboard. De siste årene har jeg studert PR og jobbet som kommunikasjonsrådgiver på deltid.

Selv om du fremdeles er relativt ung har du vært i miljøet en stund. Hva tenker du om snowboardmiljøet i dag og utviklingen fremover?
Det er veldig lett å bli nostalgisk. Ikke bare innen snowboard, men generelt i livet. Det er de gode tingene som setter seg, og da blir det naturlig å tenke at alt var bedre før. Jeg tror ikke nødvendigvis det er sånn at snowboard mister seg selv med dagens utvikling. Det skjer mye kult på flere fronter; Elementene i konkurranser blir mer kreative, vi ser nye triks både i street, backcountry og park. Jeg tror den største trusselen i dag er stillashopp. Det begrenser kreativiteten, som er noe av det viktigste vi har.

Resultatene av bacheloroppgaven din ble publisert i VG, og handlet om populistiske politikere i sosiale medier. Hvilken snowboarder kommuniserer mest populistisk?
Haha… tror ikke det finnes så mange populistiske snowboardere, men noen kjennetegn går kanskje igjen. Det er mange snowboardere som snakker om hva som er «real» og hva som ikke er «real». Populister snakker ofte om «det ekte folket», så der er det kanskje en parallell. Dessuten er populister også veldig opptatt av det nostalgiske - at alt var bedre før, make america great again og så videre. Distriktspopulisme tar utgangspunkt i at det «ekte folket» blir glemt eller nedprioritert av eliten i hovedstaden. Hvis Tromsø-gutta som lagde «1997 Forever» hadde sagt noe sånn som at «Alt var bedre på 90-tallet. De ekte snowboarderne kom fra Tromsø, men ble aldri sponsa fordi industrien i Oslo bare passet på sine egne. Dessuten er ikke proffene nå om dagen snowboardere, de er turnere». Da hadde vi kunnet snakke om snowboard-populisme. Kanskje de skulle vurdert noe sånn. Populisme fungerer jo bra om dagen! Det prosjektet til den gjengen i Tromsø er for øvrig veldig kult. Jeg tror snowboard-Norge har godt av litt ordentlig historiefortelling. 

Hva gleder du deg til for kommende sesong?
Personlig gleder jeg meg mest til å dra tilbake til Lofoten Banked Slalom. Det var stort. Rett og slett en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Jeg gleder meg til å se hva som skjer på de store konkurransene. Det er mye spenning opp mot OL i februar, hva kommer til å bli satt av triks og hvor nivået ligger. Jeg gleder meg til å se VGTV-serien vi holder på å lage. Ellers har vi noen andre prosjekter på gang, som jeg tror blir bra. Det er snakk om podcast, blant annet.  

Vi har også fått inn et spørsmål fra landslaget, som du jobber tett med. Det lyder som følger: Vi (landslaget) har som tradisjon at nye kjørere på laget får “rookieklipp”. Men ettersom dette er arbeid/voksenlivet og du må se seriøs ut som kommunikasjonssjef, ønsker vi å vite hvilken kjendis/fotball klipp du ønsker deg?
Hmm, Marouane Fellaini. Jeg får litt krøller når håret blir lengre, så kanskje jeg bare skal gå helt ut for det. Dilemma: Ville du hatt ansiktstatoveringen til Nat Bozung (eks-proff) eller støttet opp om alt Trump twitrer?
Støttet Trump, selvfølgelig. Jeg tror jeg kunne fått det til med litt ironisk distanse... Hørt det er inn om dagen!

Du kjenner jo de fleste snowboardere i dag. Hvem kunne du tenkt deg å hatt som butler en uke, og hvorfor?
Haha, hmm. Dina Treland! Hun har frilanset for meg i både Playboard og her i forbundet, men det ender som regel opp med at det er hun som sjefer meg rundt! Så hun kunne vært butleren min en uke synes jeg. Eller vent, det var et dårlig forslag. Jeg hadde sikkert bare endt opp som butleren hennes...

Noe annet du vil legge til?
Jeg er veldig glad for å jobbe i Snowboardforbundet. Gleder meg til å gå på jobb hver dag. Det er stas å få lov til å jobbe med noe jeg liker så godt, og med så fine folk. Håper jeg ikke kommer til å skuffe!