NyheterFoto: Trondheim Snowboardklubb

Foto: Trondheim Snowboardklubb

Nybegynnerkurs en suksess

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 04. Mar, 2016

Trondheim Snowboardklubb doblet nesten antallet medlemmer etter to nybegynnerkurs. 

30 nye medlemmer og sterkt oppmøte på ukentlige treninger er resultatet av nybegynnerkursene Trondheim Snowboardklubb har kjørt i vinter. Det er imponerende.

- Det er godt å se at interessen for snowboard er så stor. Det fine med at lokale snowboardklubber holder nybegynnerkurs er også at man får med seg de som har lyst til å lære å stå, men som ikke har noen å kjøre med ellers, sier Einar Lindquist, en av trenerne i klubben.

På Snowboardforbundets klubbutviklingskurs 
I løpet av 2015 var styret i snowboardklubben med på klubbutviklingskurs i regi av Snowboardforbundet, der et av målene var å lære mer om hvordan nybegynnerkurs skal organiseres. Nå er de nettopp ferdig med det andre kurset og pågangen har vært over all forventning. Flere har fått seg nye venner og alder og nivå er ingen hindring for dette. Instruktørene selv sitter også igjen med mye etter å ha stilt opp.

- Vi får mye glede av å kunne gi andre opplevelsen av å kjøre snowboard og den frihetsfølelsen det gir. Vi får også se barn, ungdom og voksne mestre. Tre timer per dag over to helger genererer så mye for klubben vår og betyr også mye for det lokale snowboardmiljøet, sier Lindquist entusiastisk.

Styreleder i Trondheim Snowboardklubb Anne Berg Johnsen er enig: 

- Jeg synes det å se fremgangen deltakerne har over en helg med seks timers instruksjon er helt utrolig. At man kan gå fra å aldri ha tatt i et snowboard til å lære seg å svinge på en helg er helt magisk. Vi i klubben har alltid spurt oss selv hvor alle som har lyst til å lære å kjøre snowboard er. Invitér folk til nybegynnerkurs så kommer de, sier Berg Johnsen.

 


Gode erfaringer med Plan 5
Klubben har også brukt Plan5, et aktivitetskonsept rettet mot barn og unge i alderen 6-13 på alle nivåer. Ut ifra en trickbank lages en liste over frem tricks som de skal klare. Når disse er gjennomført avanserer han/hun til neste nivå. Målet er å bygge på den brettkjøringen ungene selv driver med, og skal samtidig fremme individuell ferdighetsutvikling ved å bygge opp under deres mestringsfølelse.

- Vi brukte Plan5 som en del av kurset. Det var ikke mange som klarte å gjennomføre de totalt 25 triksene på en helg, men diplomene og medaljene falt uansett i smak hos alle, uansett alder. De som ønsker tar nå med seg Plan 5-heftene på treningene for å ha noe å sikte etter, forteller Berg Johnsen.

 

 

Trondheim Snowboardklubb ble startet i 2012 og har i dag 74 medlemmer. De har faste treninger i Vassfjellet hver tirsdag fra 18:00-20:00. De jobber også med å få faste treninger på sommerstid. For mer informasjon, se  www.tsbk.no.