NyheterOppsumering av dagens resultater i slopestyle

Oppsumering av dagens resultater i slopestyle

Nye snowboardhelter kåret

Skrevet av Fridthjof Selmer Jørgensen, 10. Apr, 2014

Trysil: Lavt skydekke og snøfall satte ikke noe demper på verken nivået eller stemningen under NM i slopestyle for yngre junior og juniorkjørere i Trysil i dag.  Kjøringen viste at det spirer og gror blant både yngre junior og juniorene – dette lover godt for fremtiden til norsk snowboard.

Yngre junior kjører Hanne Kjøll Eilertsen (15) fra Bærum viste knallsterk kjøring allerede i kvalifiseringen, og ledet gjennom både kvalifisering og finale. Hun vant med en stor frontflip og en backside 360. Hanne ble også norgesmester i snowboardcross onsdag og kom akkurat hjem med en 4. plass fra World Rookie Fest i Ischgl i Østerrike.

- Jeg synes det gikk bra, selv om det kunne vært bedre vær. Det har vært en kjempefin sesong, og det er veldig fint å avslutte med NM-gull, sier Bærumsjenta.

Resten av pallen gikk til Kongsbergjentene Ingvild Nymoen (14) med sølv, etterfulgt av Sofia Bjarheim (14) som tok bronse.

Sjekk ut videoen fra torsdag i bunn av saken.

saken fortsetter under.

Foto: Preben Stene Larsen


Eckhoff tok sitt andre gull

Mathias Eckhoff (15) fra Oslo dominerte guttenes yngre juniorklasse gjennom kvalifisering og hele finalen, på tross av at han fikk en strekk under trening. Han vant også NM-gull under halfpipe-NM i Oslo forrige helg.

- Jeg synes NM i Trysil er veldig bra, jeg har jo to gull så langt også, så jeg er veldig fornøyd. Litt synd med været da, men det har ikke vært noe bra vær de siste tre NM, så det er første NM jeg faktisk har kjørt et slopestyle-NM helt ut, sa den ferske norgesmesteren.

Mathias delte pallen med Ferdinand Finnmark (15) fra Skien som tok sølv og Jonas Danielsen (13) fra Geilo som tok bronse.

Saken fortsetter under.

Foto: Preben Stene Larsen


Suveren kjøring i juniorklassen

I jenteklassen var det spesielt Karoline Seljevoll Herleiksplass (17) fra Geilo som utmerket seg – hun vant NM-gull i snowboardcross onsdag, og tok i dag sitt andre NM-gull foran sølvvinner Kristine Nymoen (17) fra Kongsberg og bronsevinner Nora Frisvold (16) fra Hønefoss.

Karoline leverte et run bestående av 5050 på railen, en backside 360 på første hoppet og frontside 360 på det siste hoppet. Selv hadde hun ikke noen forventninger om NM-gull.
- Jeg er veldig glad. To gull, da går det ikke an å bli mer fornøyd, smiler den ferske norgesmesteren.

I gutteklassen var det jevn kniving i toppen mellom Mons Røisland (18) fra Høvik og Stian Skogheim Kleivdal (17) fra Geilo. De lå svært jevnt i kvalifiseringen, men Kleivdal trakk det lengste strået i finalen og tok med det sitt andre NM-gull, etter å ha vunnet i gårsdagens NM i snowboardcross. Stian seiler nå opp som Kleivdalfamiliens nye snowboardhåp.

Mons Røisland tok sølv, knappe 2,6 poeng bak Kleivdal, mens Isak Ulstein (16) fra Bærum tok bronse.

- Det var kjempemorsomt i dag, kult å se at juniorene dro på i coursen. Det ble en dag med kjempebra kjøring, mye bra triks og god stemning – kort oppsummert, bare fett.

Nå gleder jeg meg til seniorenes slopestyle i morgen og big air på lørdag, sier NM-general Henrik Thorsen. 

Fullstendig resultatliste finner du HER

saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen.

 

Video: Vi Doc Truong