NyheterEr direktemedlemskap noe for deg? Foto: Process Films

Er direktemedlemskap noe for deg? Foto: Process Films

Nytt medlemskap fra Snowboardforbundet

Skrevet av Peter Gløersen, 26. Feb, 2018

Klubbmedlemskap passer ikke for alle. Derfor lanserer vi et alternativ – Direktemedlemskap. Helt enkelt, og med masse medlemsfordeler.

I dag lanserer Snowboardforbundet en ny form for medlemskap. Med «direktemedlemskap» blir du medlem av Snowboardforbundet, istedenfor å være medlem av en snowboardklubb.
– Et typisk direktemedlem ser enten ikke behov for et lokalt tilbud eller så har ikke personen en klubb i nærheten. De har imidlertid lyst på fordeler og påvirkningskraft, ønsker å skape aktivitet for andre, eller har bare lyst til å støtte arbeidet Snowboardforbundet gjør for norske snowboardere, sier klubb og medlemsansvarlig i Snowboardforbundet, Bijora Sardarian.   

Dina Treland har allerede meldt seg inn som direktemedlem.
– Hele klubbopplegget med treninger og sånn er ikke helt min greie, så å være direktemedlem passer bedre for min del, som selvstendig ensomt stabeis, sier hun.


Stabeis, Dina Treland, gjør sin greie.

Ny nettside – brettmedlem.no
Med det nye tilbudet lanserer Snowboardforbundet nettsiden brettmedlem.no. Hensikten er å vise frem direktemedlemskap, klubbmedlemskap og medlemsfordeler på en enkel og oversiktelig måte.
– Vi jobber hver dag for å forbedre tilbudet vårt, slik at vi kan gjøre mer for flere. Vi håper nettsiden gjør det enklere for folk å finne informasjon, sier Sardarian. 

Plass til flere i Snowboardforbundet
Meningen med direktemedlemskapet er å være et supplement til klubbmedlemskap, ikke erstatte medlemskap i klubb.
– Klubber er drevet at lokale frivillige og ildsjeler, klubbene er et lokalt kompetansesenter med tilgang til turnhaller, treningsfasiliteter og med dyktige trenere og støtteapparat. Klubbene er et fantastisk fellesskap i lokalmiljøet for barn, unge og voksne. Her blir deres sikkerhet og idrettens verdier og holdninger ivaretatt, sier Sardarian.

Mens Dina Treland, som surfer og går toppturer i Lofoten, ikke har behov for et lokalt klubbtilbud, har 13 år gamle Odin Røhrt fått masse moro på grunn av hans lokalklubb, Heming.
– Da jeg ble med i snowboardklubb ble jeg kjent med mange som jeg nå kjører med på trening og utenom, og flere av disse begynte jeg å reise på norgescup med. Klubben er et samlingssted og en morsom plass å møte folk, samtidig er det flinke trenere som har hjulpet meg masse med utviklingen min, sier Odin.

Må lykkes for å fortsette
Direktemedlemskap er en prøveordning Snowboardforbundet i utgangspunktet bare har lov til å gjennomføre i ett år.
– Det vil si at vi er avhengig av at ordningen blir vellykket dersom vi sammen skal videreutvikle og endre medlemsskapsstrukturen i Norges idrettsforbund. Vi har jobbet hardt for denne prøveordning fordi vi vil bevare alt det gode med norsk idrett for fremtiden. Men skal vi lykkes med å bevare alt som er bra, må vi utvikle oss. Vi må tørre å endre oss, sier Sardarian.

 

Les mer om hvilket medlemskap som passer for deg HER