NyheterO’Neill Evolution 6 stjernes TTR pågår nå

O’Neill Evolution 6 stjernes TTR pågår nå

O’Neill Evolution 6 stjernes TTR pågår nå

Skrevet av Trude Alnæs, 05. Jan, 2012

DAVOS, SVEITS: Sesongen er for alvor i gang, og store deler av verdenseliten samles denne uken i Davos for 2012s første 6-stjerners TTR konkurranse, O’Neill Evolution. Dette er den siste av de store og viktige konkurransene før VM i Oslo i februar og vil være avgjørende for flere norske kjørere i forhold til deltakelse.

Siste store kvalikmulighet før VM

I tillegg til et stort hopp (Big Air) er en railseksjon en del av coursen i Davos. Dette gjør at det opprinnelige Big Air-eventet teller som kvalifikasjonsevent til Snowboard VM i Oslo i februar. O’Neill Evolution er siste store mulighet for mange av kjørerne til å komme med på listen over topp 50 menn og topp 30 kvinner som for kjøre i Oslo. Det er flere norske kjørere som ligger å vipper så det er derfor viktig for mange å kjøre inn et godt resultat. Topp to får dessuten direkte semifinaleplass i VM.

Kjørerlisten viser sterke utenlandske kjørere som Sebastien Toutant (CAN), Seppe Smiths (BEL), Enni Rukajärvi (FIN) og Cheryl Maas (NED), men de skal få hard konkurranse fra blant annet

Gjermund Bråthen, Ståle Sandbech og Kjersti Buaas som markerer seg i verdenstoppen.

Sondre Tiller i kvalikk. Foto: O´Neil Evolution

Snøvær og god stemning, men sketchy hopp

- Det snør noe voldsomt her, men det er god stemning, så forholdene ligger til rette for en bra konkurranse. Det er landslagstrener Per Iver Grimsrud som er på plass og rapporterer fra Davos. Han fortsetter:

- Det store hoppet er ikke helt ideelt. De har laget mye sprett for å legge til rette for tripplecorks, men resultatet er at det er litt sketchy for kjørerne. Det er vanskelig å få fart på grunn av all snøen, men ingen klager på årets første pudderkjøring.

Kvalikrundene kjøres i skrivende stund. Fra første heat har både Brage Bråthen Richenberg og Sondre Tiller kvalifisert seg til morgendagens semifinaler.

Nordmennene stiller mannsterke. Hele ti gutter og fire jenter skal kjempe om premiepotten på 125 000 dollar og 1000 poeng i TTR-serien. Finalene kjøres lørdag, og sendes på Nrk fra kl 17.30 -19.00.

Webstream http://www.oneill.com/evolution/live.html

Finalen sendes på Nrk kl 17.30-19.00 på lørdag

Norske kjørere:

Aleksander Østereng (20), Rykkinn

Emil André Ulsletten (18), Dombås

Sondre Tiller (20), Moelv

Simen Neraker (21), Bærums verk

Brage Bråthen Richenberg (19), Lillehammer

Morten Kleivdal (20), Geilo

Gjermund Bråthen (21), Torpo

Ståle Sandbech (18), Rykkinn

Julius Ødegård (20), Hønefoss

Eskil Korneliussen (20), Hønefoss

Kjersti Østgaard buaas (29), Trondheim

Marte Søderlund (22), Lillehammer

Kari Opsal Mæland (20), Oslo

Dina Treland (27), Flekkefjord