NyheterHelene Olafsen var svinrask i Lofoten, vant jenteklassen, og tok åttendeplass om hun hadde konkurrert mot gutta. Foto: Daniel Tengs

Helene Olafsen var svinrask i Lofoten, vant jenteklassen, og tok åttendeplass om hun hadde konkurrert mot gutta. Foto: Daniel Tengs

Olafsen vant i Lofoten

Skrevet av Peter Gløersen, 14. Apr, 2018

Mens det ble internasjonal pall i herreklassen.

Helene Olafsen vant Lofoten Banked Slalom for andre året på rad. Oppegård-jenta har lagd opp proffkarrieren, men deltok i banked slalom-konkurransen i naturskjønne omgivelser lørdag.

Olafsen har vært Norges raskeste kvinnelige snowboarder i en årrekke, og til med glimt i øyet utropte hun seg selv til som favoritt før konkurransen til VGTV. Selv om det ble førsteplass til slutt, fikk hun imdilertid hard konkurranse av de andre jentene. 
– Det var kjempenivå, så jeg var nervøs som bare rakkeren på start. Det er gøy å klare å slå de, men jeg var litt tregere i år enn i fjor. Og blir nok enda tregere neste år Så vi får se hvor lenge jeg klarer å holde unna, sier Olafsen.

Snakkisen blant gutta før konkurransen handlet om man kunne slå Helene. Tiden hennes i Kongstind Alpinsenter ble på svinraske 52,66 sekunder.
– Det er det morsomste å gi noen av gutta fight. Jeg er fornøyd med å være I midtsjiktet i gutteklassen, sier Olafsen.

Olafsen skryter stort av arrangøren, som har sørget for at deltakerne har fått oppleve alt Lofoten har å by på.
– Man får med seg alt på fire dager. Det er surfing, fisking, topptur og til slutt en konkurranse. Skulle jeg lagd en drømmehelg hadde den vært helt lik.

I herreklassen ble det amerikansk seier, da Tyler Edmond vant foran svenske Björn Lindgren, med Stian Sivertzen på tredjeplass.

Arrangementet som er drevet på dugnadsånd, og litt hjelp fra Snowboardforbundet og Norsk Tipping, er bare en av en rekke Banked Slalom-konkurranser som har dukket opp i Norge denne vinteren.
– Den oppblomstringen kommer nok av at det er noe som har manglet; En konkurranse der alle kan delta. Det er lavterskel, fordi det å slå sin egen tid er viktigere enn å vinne, sier arrangør Joacim Nyhaugen.