Nyheter1. Aleksander Østreng, 2. Roope Tonteri, 3. Peetu Piiroinen

1. Aleksander Østreng, 2. Roope Tonteri, 3. Peetu Piiroinen

Østreng bringin it home

Skrevet av Thea Vangbæk, 01. Mar, 2012

Hva må man egentlig gjøre for å vinne en 6 stjerners TTR konkurranse? Jo, kjøre som Ville Paumola. Nei, Peetu Pirroinen. NEI, Aleksander Østreng! Han besitter 5. plass i VM, 5. plass i Burn River Jump, og nå: 1. plass i Burton European Open! Det sier en del om hvor sykt bra dette er når Peetu Pirroinen som landet to 12’ere i sitt beste run havnet på 3. plass!

Det var altså duket for en sinnssyk finale i slopestyle for herrer da fire av våre norske gutter skulle kjempe om seieren i Burton European Open sammen med resten av verdenseliten. Og sinnssykt ble det. Med et drøyt høyt nivå på alle finalistene kunne alt skje, og én etter en dyttet de hverandre av pallen. Kjørerne var fornøyde med coursen, som tillot dem å være kreative, samtidig som man kunne gå stort.

Det lå an til å bli trippel finsk seier en periode, hvor Ville Paumola stompet en haug med tricks og lå i teten. Men i siste run toppet Peetu Pirroinen poenglisten med et sterkt run. Han steppet opp med en cab 540, backside rodeo, cab 1260 og backside 1260.

Aleksander Østreng kjørte fantastisk bra med silkemyke landinger i alle runsa sine og landet i siste run, blant annet, en perfekt halfcab til bs 360 av første rail, en fs 1080 indygrab og en backside 1260 melon. Det gav ham den høyeste poengscoren på 90,08.

-Jeg er kjempefornøyd! Det var en stor overraskelse å vinne. Jeg prøvde å ikke tenke så mye på hvilken plass jeg skulle lande på, så dette forventet jeg ikke i det hele tatt.

De andre norske gutta havnet en smule lengre ned på listene. Emil Andre Ulsletten kjørte bra, landet DYPT og havnet på en 8. plass. Torgeir Bergrem landet blant annet frontside 540 til cab 540 på midtseksjonen, backside 1260 og cab 1260. Med dette havnet han på 9. plass. Med andre ord krevde det MYE for å klare å klatre oppover på resultatlistene. Ståle Sandbech lå an til å lande backside 1440, men ”safet”, hvis man kan kalle det det, siste runnet sitt med en 1260. Dette var bra nok for en 10. plass.

Med andre ord er dette en av de mest spennende slopestylekonkurransene som har vært. Både på grunn av Aleks’ overlegne seier, course setupen, bluebird og et overall DRØYT nivå.

Her er hele resultatlisten: