NyheterStorfornøyd Kristian Moen etter å ha mottatt 10.000 kroner i stipend.

Storfornøyd Kristian Moen etter å ha mottatt 10.000 kroner i stipend.

Overrasket med stipend på X Games

Skrevet av Peter Gløersen, 28. Feb, 2016

Norske geriatriske snowboardere ga stipend på 10.000 kroner til paralandslagskjører Kristian Moen (16).

– Gud så heldig jeg er, var det første jeg tenkte. Det betyr veldig mye for satsingen min. Nå skal pengene settes på en konto for VM neste år, sier Kristian Moen som vant sølv i VM i fjor.

Han var invitert til Snowboardforbundets telt på X Games, og visste bare at det ventet ham en overraskelse der.
– Jeg hadde gitt opp med å spekulere. Jeg klarte ikke helt se for meg hva overraskelsen skulle være. Jeg tenkte uansett at det ville bli morsomt å se på X Games-finale.

Stipendet ble delt ut av Norske geriatriske snowboardere, en snowboardklubb som legger til rette for snowboard for de som er eldre enn 40 år.
– Kristian er førstemann i bakken om morgenen og sistemann som gir seg om kvelden. Han får stipendet for innsatsen sin, rett og slett. En ung snowboarder på vei oppover vil trenge 10.000 kroner, og Kristian gjør seg veldig fortjent. All ære til ham, sier Truls Omtvedt i Norske geriatriske snowboardere.  

 


Landslagskjører Helene Olafsen var med å dele ut prisen sammen med Ove Orseth og Truls Omtvedt fra Norske geriatrikse snowboardere. Foto: Peter Gløersen


De fleste i klubben har råd til å dekke alle utgifter selv og derfor velger de å dele ut inntektene fra medlemsavgiften. I fjor gikk stipendet til Snowboardforbundets jentesatsing.
– De pengene har en tendens til å hope seg opp. Vi har barn eller barnebarn som driver på nå og ser at det koster penger, så det er fint for oss å kunne støtte andre, sier Omtvedt.

– De har rundt 100 medlemmer og 100 kroner i medlemsavgift, så jeg fikk hele medlemsavgiften deres. Det er helt sykt. Jeg er veldig takknemlig for det, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang, sier Kristian, som har vist at cerebral parese ikke er noen hindring for å kjøre styggfort på snowboard.

I disse dager ligger han i hardtrening foran worldcup-konkurranser i Europa i mars.
– Jeg vet ikke helt hvor gode de andre er nå, for jeg har ikke sett dem kjøre på en stund, men jeg tror det kommer til å gå bra. Jeg kjører bedre enn jeg noen gang har gjort, sier 16-åringen som satser mot Paralympics i Sør-Korea i 2018.

 


16-åringen er første paralandslagskjører på snowboard og er nå en del av Olympiatoppen. Foto: Peter Gløersen


Med sine spede 16 år har Kristian et langt snowboardliv i vente, skal man tro Omtvedt.
– Dette vokser du ikke ifra. Jeg ser på mine barn og barnebarn – vi kjører sammen tre generasjoner og har det helt herlig. Det er ikke noen aldersgrense på snowboard – det er bare «ut å ha det gøy»!  

 

 

Begrunnelse for utdeling av NGS-stipend
Kristian Moen fortjener dette stipendet fordi han satser for fullt på Snowboard. Han er bare 16 år, men den motivasjonen og indre drivkraften han har er inspirerende. Han er alltid førstemann ut i bakken og sistemann inn. Under Funkis-campen i Trysil var hans største glede å kjøre noen ekstra runder i bakken, mens resten av gjengen spiste lunsj.

Kristians funksjonsnedsettelser krever over middels mange treningstimer. Allikevel gir han ikke opp. Han står på til han får det til. Du skal lete lenge etter en som er så gira på å kjøre brett!

Det som også er veldig inspirerende med Kristian, er selv med nesten 12 treninger i uka så ser man så utrolig godt på han at han koser seg på snowboard. Uavhengig av treningslegde og kuldegrader har Kristian verdens største smil klistra i fjeset. I vårt ny oppstartete paralandslag er Kristian vår eneste utøver. Å være på para landslaget innebærer til tider mye reising. Eksempelvis skal han snart til Les Angles i Frankrike og Trentino i Italia for å kjøre World Cup i SBX og BSL. Dette er reiseutgifter Kristian dekker selv. Derfor kommer stipendet deres veldig godt med.

Alle disse tingene gjør at han virkelig fortjener dette stipendet! 

 

Les mer om Norske geriatriske snowboardere