NyheterPangstart på Vierli

Pangstart på Vierli

Skrevet av Matias Fosso, 09. Jan, 2017

Lørdagens norgescup på Vierli ble en super start på sesongen, med høyt nivå i alle klasser. Førsteplassen i senior herre gikk til Markus Rustad og Hanne Eilertsen tok førsteplassen i senior damer.

– Det er en skikkelig god følelse. Det å vinne norgescup er noe jeg har hatt lyst til lenge, så det er ordentlig gøy. Det er jo alltid god stemning på norgescupen. Mange kule folk, også er det jo kult å få kjøre snowboard, få konkurrert litt og testet seg selv, sier Rustad.

Trøblete forhold og isete landing førte til en litt annerledes course med tre rails og kun ett hopp, noe som satte ekstra krav til ferdighetene på rails. Vinner-runnet til Rustad bestod av en halfcab backside 360 ut på første rail, frontside 180 til swich backside 360 ut på shootouten, cab 270 til swich på røret og en vakker switch backside 900 på hoppet.

 


Markus Rustad gikk til topps i sesongens første norgescup. Foto: Matias Fosso– Forholdene var verst på sistehoppet, men det var ganske greie forhold ellers. I hvert fall snøen var ganske bra i resten i av løypa. Også var det litt kjipt med motvind, men hvis man gunna fart og passet på å stå i ordentlig hockey så kom man over kulen. Siden vi droppet det siste hoppet var viktig å ha et teknisk railrun da, og ikke bare konsentrere seg om hoppene. Det var mye bra kjøring i dag, sier Rustad.

Med over 100 deltakere ble det tross krevende forhold svært god stemning i bakken.
– Norgescup er gøy fordi en møter mange venner. Det er gøy å se hvilken utvikling en har, se andres utvikling og lære av hverandre. Så det er godt møtested, der en kan lære mye, sier vinneren av yngre junior damer, Bettina Roll.

 


Bettina Roll imponerte i klassen for yngre junior jenter. Foto: Matias Fosso


Jentene stilte sterkt med rå snowboardkjøring. Juniorlandslagskjører Tina Steffensen (15) herjet i juniorklassen, og innkasserte nok en norgescup-seier.  

Nå er det bare å glede seg til neste norgescup som er X Games-kvalifiseringen (for herrer) på Trysil 20-22. januar. Etter det er det vanlig norgescup for alle klasser på Geilo 4. februar.

Resultater:

Senior herre
1.     Markus Rustad
2.     Stian Kleivdal
3.     Jørn Simen Aabøe

Senior dame
1.     Hanne Eilertsen
2.     Line Wold Moen
3.     Karoline Seljevoll Herleiksplass

Junior Herre
1.     Daniel H. Nore
2.     Fredrik Ellingsen Kjærby
3.     Alfred Løvgren

Junior dame
1.     Tina Steffensen
2.     Andrea Kristiansen Rue
3.     Thea Cassandra Moa Larsen

Yngre junior herre
1.     Øyvind Kirkhus
2.     Odin Røhrt
3.     Sebastian Vik

Yngre junior dame
1.     Bettina Roll
2.     Maria Mylius
3.     Ine Marie Misund

 

Se full resultatliste på facebook-siden til Snowboardforbundet. 

Abonner på Snowboardforbundets event kalender
_______________________________________