NyheterFoto: Peter Gløersen

Foto: Peter Gløersen

Para-landlagskjører skadet i world cup

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 28. Jan, 2017

Para-landslagskjøreren brakk lårbeinet i worldcup i USA.

Para-snowboardlandslagskjører Kristian Moen brakk lårbeinet i en worldcup-konkurranse i Tahoe torsdag kveld norsk tid. Moen går dermed glipp av VM, som finner sted i canadiske Big White neste uke.

- Det er utrolig deprimerende å miste VM når det ligger så mye jobb bak. VM i Canada var sesongens store mål, sier Kristian Moen.

Moen mistet balansen da han skulle passere en konkurrent, hektet og skle ut av løypa og traff et tre. Han ble raskt fraktet i ambulansehelikopter til Barton Hospital i South Lake Tahoe. Både arrangøren og løypemannskapet får skryt for innsatsen.

Det er fortsatt usikkert hvor lenge Moen vil være ute. Han har nå fått operert inn en skinne i låret og førsteprioritet er nå å få han hjem til Norge.
- Det aller viktigste nå er å få Kristian (Moen) hjem til Norge. Der vil vi ha tett dialog med Kristians støtteapparat for å sikre at han får best mulig oppfølging når rehabiliteringen starter, sier trener Pär Sundqvist.

Selv om VM var sesongens store mål har Moen fokus på Paralympics i Pyeongchang neste år. Og det er ingenting å si på innstillingen hans.
- Jeg skal til Paralympics og jeg kommer til å være bedre enn jeg noen gang har vært, sier Moen.

Moen var heldigvis raskt på beina etter operasjonen, som var vellykket.


Foto: Pär Sundqvist

Det er uvisst når han får reise hjem. Nå venter nye undersøkelser og beslutning tas i samråd med støtteapparatet hjemme i Oslo.  

Snowboardforbundet kommer med oppdatering om Moens situasjon så snart det er noe nytt.