NyheterBra vær, bra kjøring, bra folk. Kort oppsummert en strålende dag for NM i halfpipe.

Bra vær, bra kjøring, bra folk. Kort oppsummert en strålende dag for NM i halfpipe.

Plussgrader og gullmedaljer: Halfpipe NM ble suksess

Skrevet av Thea Vangbæk, 25. Mar, 2012

Norgesmesterskapet i Halfpipe er over for 2012. Blå himmel, temperaturer langt oppe på gradestokken, superpipen i Wyller og en hel haug med snowboardtalenter gjorde konkurransen til en av de bedre i NM-historien. Lisa Wiik og Tore Holvik stakk av med seieren i sine klasser og kan nå claime norgesmesterskap i Halfpipe, noe som er helt ok å ha med seg på slutten av sesongen!

-Det var deilig å vinne, og veldig gøy å kunne kjøre en så bra pipe på hjemmebane. Den var nok litt slitt etter VM, men den er fortsatt veldig bra, forteller Tore.

Bak Tore Holvik havnet landslagstrener Per Iver Grimsrud på en andreplass. Han forteller også at han er glad for å kunne kjøre en så bra pipe i Norge.

-Det er utrolig morsomt å få kjørt pipe selv, når jeg vanligvis er trener. Og så er det selvfølgelig moro å treffe så mange kjente folk her.
Per Iver er fornøyd med andreplass og at Tore kom på første. Foto: Snowboardforbundet

Per Iver forteller om den nybakte norgesmesteren:

-Tore kjører veldig bra i pipen. Han kommer høyt og gjør gode triks. Det var egentlig ikke overraskende for meg at han vant.

Lisa Wiik kjørte også veldig bra. Hun henta frem gamle kunster, og deisa til med en Mc Twist, noe som var helt rått å se på.

-Det var artig å få kjørt pipe igjen. Jeg gjorde det jeg kunne. Jeg kan ikke noe mer pipe på nåværende tidspunkt enn hva jeg har gjort før, så det var veldig kult å få til Mc Twisten igjen. Den har faktisk sittet helt siden jeg begynte å trene her, forteller Lisa.
Lisa er glad for gullet. Foto: Snowbaordforbundet

Trettitoåringen konstaterer at det var over all forventning å vinne dagens konkurranse.

-Det er ganske okei å avslutte sesongen med å bli norgesmester i pipe. I dag var forholdene optimale. Jeg fikk god fart og hadde voksa og børsta brettet, så denne dagen gikk det min vei!

Hun påpeker at hun ikke kunne deltatt i dag hvis ikke hun hadde hatt muligheten til å bruke pipen i Wyller til å trene i. Hun oppfordrer flere til å benytte seg av fasilitetene i Wyller, så pipen med større sikkerhet fortsetter å holdes åpen i kommende sesonger.

-Det er veldig bra for rekrutteringa av flere kjørere og det var mange jenter som konkurrerte i dag, noe som er kult. Jeg tror man har store sjanser for å bli ganske god av å kjøre i denne pipen, som for så vidt ligger godt til rette for ganske mange snowboardere.

Snowboardforbundets Lisa Mari Watson var en blant flere jenter som dro på i dagens konkurranse.

-Det er åtte år siden jeg kjørte pipe sist, så tricksa ligger tydeligvis enda i lomma, siden det gikk så bra! Det er utrolig kult at vi har denne pipen i Oslo. Hvis den står i de kommende årene, kommer vi til å se en stor utvikling av halfpipetalenter fremover, forteller hun.
Lisa Mari Watson og Thea Stenshagen etter finalen. Foto: Snowboardforbundet

Hun hevder NM pipen aldri har vært så bra som i år, og at det var utrolig kult å kjøre selv.

-Det er noe helt annet å kjøre superpipe enn vanlig pipe. En superpipe løfter deg mye mer i høyden enn en vanlig, hvis du har riktig skjær og teknikk.

Hoveddommer Karl Henrik Lønningdal er også fornøyd med innsatsen fra både jentene og guttene, men kunne sett noe mer høyde fra jentene.

-Pipen er ganske brei, så det blir mer teknisk utfordrende å få den ekstra høyden man vil ha. Men det har helt klart vært mye bra kjøring. Likevel er det stor forskjell på de beste og resten. Det er alltid tight i toppen og som regel umulig på forhånd å utnevne den beste i topp 5.

 Han er forberedt på en hel del mer moro når NM arenaen beveger seg til Vierli den kommende uken.

-Jeg tror for så vidt alt blir veldig bra, men spesielt Big Airen. All snøen fra Boardercrossløypa skal flyttes natt til fredag og bygges om til et kjempehopp. Slopestylehoppene er jo allerede så store at man kan ta doublecorks på dem, så vi får se om ikke Big Airen blir ganske drøy.

Følg med videre på hva som skjer under NM 2012, både på facebook. Twitter og snowboardforbundets nettsider. Vi oppdaterer kontinuerlig med bilder og lesestoff. Og hvis du ikke er gira på å sitte inne og sture, så ta turen til Vierli du og da vel!

Resultater Halfpipe:

Herrer:

  1. Tore Holvik
  2. Per Iver Grimsrud
  3. Brage Richtenberg

Damer:

  1. Lisa Wiik
  2. Silje Norendal
  3. Thea Stenshagen