NyheterRå kvalifisering av de norske

Rå kvalifisering av de norske

Skrevet av Peter Gløersen, 10. Feb, 2018

Kleveland, Bergrem, Røisland og Sandbech leverte i kvalifiseringen. Alle er klare for finale natt til søndag. 

– Dette er helt rått, jeg drømte litt om det i går, men tenkte det ikke var mulig. Jeg har kjørt med disse gutta i åtte år nå, og det er så gøy å se at alle lykkes. Nå gleder jeg meg til i morgen, sa en rørt landslagstrener Sondre Hylland til TVNorge. 

Da var det nettopp klart at Ståle Sandbech tok seg videre etter en dramatisk avslutning. Rett før han skulle sette utfor i sitt andre run ble det klart at han var dyttet ut av de seks beste som går til finale. Sandbech måtte med andre ord steppe opp sitt run om han skulle få finaleplass, og mulighet til å revansjere sølvet fra Sotsji. Rykkinngutten svarte med å gjøre samme run, men gikk mye større enn i første forsøk. Det holdt til 82 poeng og fjerdeplass. 
– Det viser hvor sterk han er i hodet. Han har hatt litt motgang, men det han gjør her nå – det er gode gamle Sandbech, ass, sa Hylland. 

– Jeg måtte ha mer fart, du mister så mye poeng om du kommer kort, så jeg tok av meg jakka før andre run. Genseren blafrer ikke like mye. Kvalik er det mest nerverpirrende å kjøre, så dette var deilig, sa Sandbech til TVNorge. 

Kleveland vant heat 1 
Tidligere på dagen hadde Marcus Kleveland fått høyeste poengsum i heat 1. Han gjorde et run som blant annet bestod av en lang backside lipslide, switch backside 1080, cab 1260 og backside 1440. I det hele så det lekende lett ut for Kleveland i kvalifiseringen, til tross for at han i etterkant kunne fortelle at han aldri har vært så nervøs i sitt liv. Røisland og Bergrem kjørte også heat 1 og endte på henholdsvis fjerde og femteplass.

Parrot med dagens høyeste poengsum
Landslaget fikk alle sine fire videre. Kanadierne gjorde det imidlertid like bra; Mark McMorris og Maxcence Parrot viste at de har skumle hensikter i OL-løypa og kjørte ekstremt bra og tok de to øverste plassene i heat 2. Sebastien Toutant og Tyler Nicholson kvalifiserte seg også, og dermed blir det en finale preget av nordmenn og kanadiere. 

Finalen sendes søndag 02:00 på TVNorge. 

 

LES OGSÅ: Intervju med landslagstreneren

LES OGSÅ: Sendeplan for snowboardgrenene i OL

LES OGSÅ: Kronikk: Actionsporter i OL - til hvilken pris?