NyheterFotokredit: FIS Snowboard

Fotokredit: FIS Snowboard

Råsterk opphenting av Stian Sivertzen sikret 2. plass i snowboardcross Worldcup

Skrevet av Fridthjof Selmer Jørgensen, 11. Jan, 2014

Vallnord-Arcalis: I helgens første utgave av dobbel Worldcup i SBX i Andorra kjørte Stian Sivertzen (23) fra Kongsberg inn til en sterk 2. plass etter dramatisk avslutning i finalen. Lagvenninne Helene Olafsen (22) fra Oppegård kjørte inn til en god 5. plass.

Etter fredagens kvalifisering lå Sivertzen som nummer en og han fikk dermed velge startspor i dagens konkurranse. Han takket for mulighet og leverte sesongbeste i Andorra:

- Jeg var veldig fornøyd med dagens konkurranse. Det beste med dagen var at jeg ledet hvert heat fra starten av. Jeg var også fornøyd med kvalifiseringen i går, og hadde godfølelsen inne. Nå føler jeg formen sitter før OL i februar sier en glad Stian etter finalen.

Fotofinish ble avgjørende

Dagens finale var av den dramatiske sorten for Sivertzen. Etter å ha ledet i starten støtte han på problemer:

- Etter at jeg gjorde en feil lå jeg på en 5.plass midtveis i løpet med ca 200-300 meter igjen. Jeg får omsider lagt meg på siden og passert to stykker, og deretter ble det en fighting mellom meg og en annen kjører. Heldigvis endte jeg så vidt foran, etter at fotofinish ble avgjørende.

Sivertzen ble nummer 2 bak amerikanske Trevor Jacob, med et par meters avstand. Italienske Omar Visintin endte på 3. plass i dagens konkurranse.

Helene Olafsen med en solid 5. plass

Helene Olafsen (22) fra Oppegård lå som nummer 3 i Worldcupen sammenlagt i snowboardcross før dagens start. Olafsen endte utenfor pallen for første gang denne sesongen, men var likevel fornøyd med dagens prestasjoner:

- Jeg hadde gode starter i alle heatene i dag. Jeg hadde godfølelsen inne, og kjørte bedre i dag enn i går. Jeg var likevel uheldig når Lindsey (Jacobellis) kjørte inne i meg. Jeg mistet en del fart, og ettersom ingen foran gjorde noen feil hadde jeg ingen mulighet til å hente opp kjørerne foran. Dermed ble det femteplass.

Dominique Maltais (CAN) vant kvinnenes konkurranse foran Alexandra Jekova (BUL) og Lindsey Jacobellis (USA) som endte på henholdsvis andre og tredjeplass. Maltais leder også worldcupen sammenlagt, og er storfavoritt foran OL.

Fantastiske forhold

Vallnord-Arcalis debuterer i helgen som arrangør for et FIS Worldcup Snowboardcross event. Forholdene i bakken var i dag fantastisk, og Sivertzen var fornøyd med coursen.

- Banen er knallbra. Mye hopp, bra med kuler og slakke svinger. Dette passer min kjøring veldig godt. I tillegg er banen ganske lik den som skal brukes under OL i Sotchi i februar.

I morgen er det klart for ny Worldcup i Vallnord-Arcalis. Med dagens prestasjoner av de norske kjørerne satser vi på nye gode plasseringer i morgen.