NyheterEn liten stemningsrapport fra alpelandsbyen Val D'Isere

En liten stemningsrapport fra alpelandsbyen Val D'Isere

Reisebrev: Val D'isere

Skrevet av Charlotte Oliversen, 31. Jan, 2012

Vurderer du å ta deg en tur til Alpene? Da er Val D'isere definitivt en bra destinasjon. Her er en aldri så liten reiseskildring av alpelandsbyen skrevet av en PPG'er.

Full pakke!

Midt under eksamensrushet i fjor fikk jeg tilbud om å være med til Val d´Isere på nyåret. Timingen kunne ikke vært bedre! Jeg trengte motivasjon før eksamen, og var ikke vond å be. Ett par måneder senere stod jeg på Gardermoen, pakket og klar med en svær koffert. Veldig klar for tur!

Jeg hadde egentlig ikke så mye kjennskap til Val d´ Isere før jeg dro. Jeg visste for eksempel ikke om det fantes park der, men jeg visste at det var tilnærmet 100 prosent snøsikkert! Og det var egentlig det eneste jeg trengte å vite, da snøen ikke så ut til å ankomme Norge på en god stund.

Første dag i bakken var over all forventning. Det var pudder, park og glede! Himmelen var knall blå, og solen stekte. Den første dagen kjørte vi både pudder og park. En relativt god opplevelse, etter bare ha kjørt på hard kunstsnø hjemme i Norge. Et par ganger dro vi på små toppturer. Vi tok heisen opp så langt vi kom, og gikk derifra og opp til nærmeste fjelltopp. Her fikk vi kjørt ned i urørt pudder, en opplevelse som uten tvil var verdt litt svette, slit og blodsmak i munnen. I og med at solen skinte og gradestokken viste minus 3, ble løssnøen raskt oppkjørt. Vi brukte derfor de to første dagene til  kjøre pudder, og de 3 siste i parken.

Med tanke på at vi var usikre på om det var noe særlig til park i Val d´Isere,  fikk vi oss en hyggelig overraskelse. Valparken var veldig bra! Og den var, ikke minst, en park  godt egnet for jenter! Det var masse morsomme bokser i alle former, fasonger og vanskelighetsgrader. Disse boksene gled bra og var veldig gode å kjøre på.  Parken hadde 4 store hopp, og mange små hopp. De sistnevnte egnet seg godt til å øve seg på ulike spins, grabs, og generelt triks man ellers ikke er så gira på å prøve på store hopp. Parken var godt egnet for alle nivåer, fra nybegynnere til viderekomne.

Hvis energien fortsatt var på topp etter en lang dag i bakken,  tok vi oss en tur på afterskien, som forøvrig er noe av det drøyeste jeg har vært med på! Det var live musikk, med en stønnende og greit energisk mannlig vokalist med hvit piggsveis, saksofonister og felespillere. Energinivået var skyhøyt, og selv om det var aldri så gøy, var det ikke et sted jeg orket å være hver eneste dag, etter lange dager i bakken. Men et par turer var det vell verdt!

Alt i alt kan jeg si at turen til Val d`Isere var meget vellykket. Den klassiske alpelandsbyen har mye å tilby da det gjelder det meste. Enten om du er gira på offpist, park, afterski eller uteliv. Val d´Isere gir deg definitivt full pakke!

 Kort oppsummert:

Snøforhold: 9/10

Park: 8/10

Pudderforhold: 6/10

Afterski: 10/10

Klikk her for å se bildegalleriet "Reisebilder fra Val D'Isere":
Reisebilder fra Val D'Isere