NyheterResultater og intervju med senior-vinner Marius Bakken

Resultater og intervju med senior-vinner Marius Bakken

Resultater Slopestyle på Geilo

Skrevet av Martine Dahlmo, 17. Jan, 2016

Sist vi var på Geilo var det duket for damenes superstylesession som du kan lese mer om her. I går kjørte vi ny Norgescup i Sopestyle, i Tirilparken i Vestlia. Her gjaldt det for de mest ambisiøse kjørerne å delta for å samle poeng på rankinglisten, i forbindelse med Snowboard NM senere i år.

Mangel på kuldegrader etter nyttår gjorde det noe usikkert om det kom til å være mulig å bygge stor nok park. Kulda kom i grevens tid, og Geilo IL og Vestlia Skisenter har stått på hele uka for å kunne levere en knallbra park til helgens rabalder, med course bestående av to hopp og tre rails.


Dagens vinnere:

(Full resultatliste: Seniorer / Junior og Yngre Junior)


Senior Herre

1. Marius Bakken (Geilo IL)
2. Petter Grøn (BSK)
3. Simen Nicolay Johannessen (BSK)

Senior Dame

1. Karoline Seljevoll Herleiksplass (Geilo IL)
2. Andrea Straume (Varingskollen)
3. Camilla Ileby (Geilo IL)

Junior Gutt

1. Mathias Eckhoff (Heming)
2. Emil Leenderts (NTG/Heming)
3. Mathias Vågsdal (BSK/NTG)

Junior Jente

1. Ingvild Nymoen (KIF / HSG Rookie Team)
2. Julianne Toplan Hillestad (K-town/HSG)
3. Elise Seljevoll Herleiksplass (Geilo IL)

Yngre Junior Gutt

1. Jonas Mørk Danielsen (Geilo IL)
2. Johannes Taklo (Heming)
3. Sebastian Vik (BSK)

Yngre Junior Jente

1. Bettina Roll (Geilo IL)
2. Ine Marie Misund (Geilo IL)
3. Stine Espeli Olsen (Geilo IL)


 


Vinnere Senior Dame  foto: Preben Larsen

 

 
Vinnere Senior Herre: Marius Bakken  foto: Per Stian Bakken

Fra Geilo til Laax


Vi har tatt en prat med Marius Bakken (19) som så vidt rakk å stikke av med seieren i Senior Herrer-klassen før han måtte løpe videre til neste konkurranse, i Sveits. Marius fullførte i fjor tre år på snowboardlinja på NTG Geilo, og bor hjemme hos foreldrene i Hønefoss når han ikke er ute og reiser.

Hei Marius! Grattis med seieren. Hva skjer i Sveits?

- Her i Sveits er det -7 grader og skikkelig snøvær! Etter mine tre 3 runs på Geilo måtte pappa kjøre meg og Stian Kleivdal rett til Gardermoen for å rekke flyet til Zürich og vi dro videre til Laax for å kjøre Laax Open. Dette er helt klart den største konkurransen jeg skal delta på i år! Jeg skal bo med Stian og noen flere kompiser som også er her for konkurransen. Skal være her cirka en uke før jeg drar videre til Frankrike for å kjøre en Europacup.

Høres ut som det går unna om dagen. Hvor lenge har du kjørt snowboard og hvordan har reisen vært hittil?

- Jeg har kjørt snowboard siden jeg var 5 år, men startet aktivt å kjøre da jeg var 11 tror jeg. Min første konkurranse var en Norgescup på Ringkollen, der jeg faktisk kom på førsteplass. Etter dette ble jeg enda mer gira på å kjøre snowboard og konkurrere videre. Jeg har deltatt i en rekke forskjellige konkurranser som blant annet Norgescuper, Junior VM, Burton European Open og World Rookie tour opp igjennom årene. Det jeg liker med å konkurrere er at jeg opplever nye steder, nye folk, og det er alltid goodtimes å reise med venner. Utenom snowboard er jeg en person som liker å henge med kompiser, spille bowling og se på film.


"Nivået er alltid høyt på Norgescuper, faktisk høyere enn på mange internasjonale konkurranser"Tilbake til gårsdagens konkurranse, hva tar du med deg fra dagen?

- Coursen på Geilo syns jeg var overaskende bra. Fin størrelse på hoppene og en bra rail-line. Men det var skikkelig kaldt! Faktisk så kaldt at jeg fikk frostskader på nesa, haha. Ellers var stemningen topp, med varm saft på toppen og Haakon Eilertsen som speaker! Nivået er alltid høyt på Norgescuper, faktisk høyere enn på mange internasjonale konkurranser. Jeg fikk ikke til spesielt mye under trening og forventet egentlig ikke så mye av meg selv.

Men tydeligvis gikk det rett i lomma likevel. Hvilke triks satte du i vinnerrunet?

- Mitt første run gikk over all forventing. Jeg satte flere triks som jeg ikke hadde prøvd under trening, og var skikkelig stoka på det jeg landet. Runet mitt bestod av en fs 720 og  bs 1080 på hoppene, fs 270 på første railen, bs boardslide 270 på andre railen og til slutt en fs blunt 450 på siste railen. Det var flere kjørere som utmerket seg, og det var få poeng som skilte mellom første og andreplass. Som sagt er det skyhøyt nivå i Norge nå og man må lande et solid run for å nå helt opp!Kjører: Marius Bakken   Foto: Preben Larsen


Vil du fortelle litt om sesongen hittil? Kanskje har du noen fremtidige planer?

- Sesongen hittil har vært strålende. Jeg har aldri kjørt så mye snowboard som det jeg har gjort i høst og hittil i vinter. Planene videre er å prøve og kjøre mest mulig snowboard og delta i flere internasjonale konkurranser. Jeg tar ett år om gangen, og ser hvordan det går. Om 3 år håper jeg selvfølgelig på at jeg fortsatt driver med snowboard aktivt, der drømmen er å kunne leve av det.

Hvordan var 2015, og hvordan ser du for deg det nye året?

2015 var et sykt rått år, med russefeiring, konkurranser og mye moro. Jeg tror 2016 blir minst like bra, med tanke på at jeg får drive med hva jeg selv vil og slipper å tenke på lekser når jeg er ute å reiser.

 


foto: Preben Larsen

 


foto: Preben Larsen