NyheterRevansj for jentene

Revansj for jentene

Skrevet av Peter Gløersen, 19. Feb, 2018

Silje Norendal er klar for OL-finale etter tidenes nivå i kvalifiseringen.

Jentenes OL-finale i slopestyle representerte ikke progresjonen jentesnowboarding har hatt de siste årene. Natt til mandag var det ikke lenger snakk om vind og kul-landinger i Pyeongchang. 
– Jeg har aldri sett så bra kjøring av jentene noen gang, sa Eurosport-kommentator Jonas Greve under konkurransen. 

Da hadde jentene vist frem cab dobbelcork 900, cab dobbelcork 1080, frontside dobbelcork 1080 og backside 900-er. Anna Gasser vant kvalifiseringen med en cab dobbelcork 1080, foran de to japanske stjerneskuddene Yuka Fujimori og Reira Iwabuchi. De gjorde henholdsvis backside 900 til 94 poeng, og cab 900 til 92 poeng. Relativt illustrerende for nivået var det at slopestylegullvinner Jamie Anderson kvalifiserte så langt nede som sjetteplass med sin cab dobbelcork 900. Vi fikk også se et triks jentene aldri har gjort i konkurranse tidligere. New zealandske Zoi Sadowski Synnott gjorde en perfekt switch backside 900!
– Dette var veldig gøy og veldig bra for snowboarding at vi fikk vist oss i dag, sa Norendal til tv-sendingen. 

Det så lenge skummelt ut for Silje. Hun landet en litt kort cab 900 og lå utsatt til på den 12 og siste kvalifiseringsplassen etter sitt første run. I andre run tok hun mer fart og gikk stort, men landet bakpå og måtte støtte seg på hånden. Dommerne likte imidlertid denne 900en bedre og hun klatret til tiendeplass. Dermed blir det finaleplass på Kongsbergjenta. 
– Jeg var ble kjempe lettet. Jeg kunne falt på siste der. Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg falt ingen ganger på trening og de to hoppene mine i dag var de to dårligste hele uka. Nervene kom plutselig og jeg sleit skikkelig, sa Norendal. 

Med en tiendeplass i kvalifiseringen dropper hun som tredjemann i finalen. Det gleder hun seg til.
– Nå er jeg glad for at jeg dropper tidlig. Jeg blir helt koko av å stå på toppen og vente. 

Hun ser også positivt på at trikset hun gjorde ble godt betalt av dommerne. 
– Det samme trikset kom på tredjeplass (Reira Iwabuchi) i dag, men da må du gå langt og holde grabben lenge.

I fredagens finale er det også et format som passer Silje bedre. Da er det to hopp, av tre, som teller. Silje kunne fortelle at hun har planer om å gjøre en annen 900, og dermed kan det gå mot en spennende finale!