NyheterRingkollen: Norgescup i Slopestyle

Ringkollen: Norgescup i Slopestyle

Skrevet av Martine Dahlmo, 22. Feb, 2016

I helgen var det Ringkollen sin tur til å huse Norgescup i Slopestyle, hvor seniorene kjørte konkurranse på lørdag, mens junior, yngre junior og kidsa dro til på søndagen. Her har proffene Sondre Hylland, Brage Richenberg og Ståle Sandbech vært og sjekket ut parken i forkant av konkurransen for å kvalitetsikre at den ble perfekt til helgens rabalder!

Lørdagens vinnere ble Line Wold Moen i Senior Dame, og Marius Bakken stakk atter en gang av med seieren i herre-klassen.

(Full resultatliste for seniorer finner du her, og søndagens resultatliste for junior og yngre junior finner du her.)

Ringkollen som var favorittkonkurransen for de fleste av kjørerne i fjor, fikk i år smake på skikkelig snøvær med 10-12 m/s med vind som bidro til litt utsettelser og venting på lørdagen.

 

- Dagen på Ringkollen ble bra til slutt. Det var veldig mye vind og snø så det var mye frem og tilbake på om vi skulle kjøre på de små hoppene eller flytte konkurransen til søndag.

 

- Coursen var morsom og spennende, men nivået ble jo litt lavere ettersom at vi måtte kjøre de små hoppene. Men samtidig var det mange som kjørte helt rått! I mitt run gjorde jeg cab 1 bs 360 på første railen, til en 5050 fs 360 på andre railen, og på hoppene gjorde back to back 720. Jeg er ganske fornøyd med det jeg fikk til under forholdene som var den dagen.


Knallsøndag

Været snudde tvert om til søndagens konkurranse, med sol og fine forhold.

- Søndagen var mye diggere! Ringkollen stiller jo egentlig med værgaranti, og den slo inn i går, forteller hoveddommer Didrik Lomsdal Tønnesen.

Og av de som også dro mest på med blant annet to backflips på søndag var Sophia Zhichkina (15) fra Heming som vant i Junior Jenter-klassen. Sophia er fra Oslo og skulle gjerne selv vært invitert til X Games som nå er rett rundt hjørnet, men først vil hun komme inn på NTG Geilo. Vi tok en liten prat med Sophia om hvordan det var å kjøre i helgen:

- Det var ganske gøy å kjøre siden det var fint vær og godt humør! Av elementene jeg likte best i coursen var røret og det andre hoppet, det var superchill og du fløy lenge. Også er det alltid gøy å kjøre samme konkurranse som guttene, de tar alltid sjuke triks!


Spontan backflip, Sophia Zhichkina      Foto: Preben Larsen

Hvordan var det å vinne da, og hvilke triks tok du i vinnerunet?

- Det var jo helt fantastisk å vinne! Men det gikk egentlig ikke helt etter planen siden jeg falt i det første runet og ble ganske stressa. Vi hadde bare to runs i finalen. Jeg skulle egentlig ta en wildcat på det andre hoppet for å få litt variasjon, men ble litt ufoksert så jeg tok to backflips i stedet.

- I big air trenger man bare å tenke på det ene trikset der og da, og er det jeg personlig liker bedre. Men i slopestyle er det gøy fordi det er utfordrende å sette sammen et run og tenke på flere elementer på en gang. Utfordringer er jo det som gjør hverdagen litt spicy!Foto: Preben Larsen


Foto: Preben Larsen


JuniorJente-vinner Sophia jubler over vellykket run   Foto: Preben Larsen


Vinnere av Senior Herrer Foto: Preben Larsen


Vinnere av Senior Damer   Foto: Preben Larsen

Yngre Junior Gutt: Grunnet administrativ feil så har 1. og 2. plassen blitt byttet om på resultatlistene. Kristian Skjømming på 1. og Jonas Mørk Danielsen på 2. er korrekt. Vi beklager og legger oss flate. Vi anser det som viktig at rett kjører får seieren uansett feil på resultatlisten. mvh Hoveddommer og TD/Ringkollen