NyheterStor norsk dag i Østerrike

Stor norsk dag i Østerrike

Røisland vant i Kreischberg

Skrevet av Peter Gløersen, 14. Jan, 2017

Og Silje Norendal tok tredjeplass.

– Dette føles helt forbanna rått ut! Det er den største seieren til nå i karrieren, så det er et stort resultat for meg, uten tvil, sier Mons Røisland.

Røisland tok sin første verdenscup-seier i det som var sesongens første slopestylekonkurranse i regi av FIS. Han landet et run bestående av switch backside 1260, frontside 1440 og backside 1080 – og henviste dermed den amerikanske duoen Ryan Stassel og Red Gerard til henholdsvis andre- og tredjeplass.

– Dette var fantastisk bra. Vi har hatt en fin uke og fått kjørt masse snowboard. Det ser vi at betaler seg i dag, sier landslagstrener Sondre Hylland.

Røisland og resten av landslaget har snødd inne i østeriske Flachau denne uka. Det gjorde at de ikke har fått inn trening på store hopp, men de har hatt det desto mer moro.
– Optimalt skulle jeg ha gjort triksene jeg gjør i konkurranse på trening, men det har vært så gøy med all snøen, så da handler det mer om å ta med seg godfølelsen inn i konkurransen, sier Røisland.

 


Mons Røisland med leverte i sesongens første verdenscup i slopestyle. Foto: Process Films / SnowboardforbundetNorendal på tredjeplass
Silje Norendal tok en sterk tredjeplass, kun slått av hjemmefavoritten Anna Gasser og sveitsiske Sina Candrian.

– Jeg er ikke fornøyd med finalen, for da kom det dårlig vær, men jeg er fornøyd med tredjeplass. Det er en stund siden sist nå. Jeg har fått kjørt masse snowboard og tar med meg selvtilliten inn i X Games, som er rett rundt hjørnet, sier Norendal.  

Hun unnet Gasser seieren i dag.
– Hun er absolutt sterk om dagen, og kommer til å bli den man må slå dersom man skal vinne i år. Jeg kommer ikke til å være glad for å se henne vinne hver konkurranse i år akkurat, men i dag var hun på hjemmebane og hadde hele familien sin her, så jeg er glad på hennes vegne, sier Norendal.

 


Norendal var tilbake på pallen i Kreischberg. Foto: Process Films / Snowboardforbundet


Nå kommer konkurransene på løpende bånd for snowboardlandslaget. Konkurransen i Kreischberg var starten på en meget hektisk periode, med mye reising.
– Nå kommer det til «å gå i hundre» frem til X Games i Hafjell i slutten av mars, med konkurranser hver uke, noen ganger to i uka, og mye reising. Det blir mye for alle kjørerne. Vi må ta vare på hverandre nå. I dag var det fantastisk å se hvordan de støtter hverandre. De gjør jobben min lett, og det er gøy å se at de bryr seg om hverandre, sier landslagstrener Hylland.

Også Røisland mener den gode stemningen i laget har mye å si for prestasjonen.
– Det hadde vært helt annerledes å skulle sette utfor på toppen der uten å ha den støtten. Det blir så god stemning når man gir all den oppmerksomheten man kan for å hjelpe hverandre.

Torgeir Bergrem kom på syvendeplass, mens Emil Ulsletten tok 14. plass. De gode prestasjonene i Kreischberg er viktig ettersom 2017-sesongen er kvalifiseringssesong til neste års OL i Sør-Korea.

 

Resultater: 

1. Mons Røisland
2. Ryan Stassel
3. Red Gerard

1. Anna Gasser
2. Sina Candrian
3. Silje Norendal