NyheterFoto: Miha Matavz/FIS

Foto: Miha Matavz/FIS

Ruud Myhre klar for verdenscup-avslutning etter karrierebeste

Skrevet av Peter Gløersen, 15. Mar, 2018

Takker idrettspsykologer på Olympiatoppen etter fjerdeplassen i Moskva. 

Christian Ruud Myhre har ikke lyktes fullt ut denne sesongen, og ble ikke tatt ut til OL, men i Moskva forrige helg fikk Kongsberg-gutten karrierebeste med fjerdeplass. 
– Det var jævlig digg å vise at jeg burde vært der, om du skjønner. Jeg kvalla på tredjeplass og tror ikke jeg tapte noen treningsheat. Jeg hadde bare godfølelsen og tenkte ikke så mye. Bare kjørte og hadde det gøy, sier Ruud Myhre. 

Det ble en dramatisk finale der han lenge så ut til å ta sin første pallplass. Han kjempet om ledelsen i første svingen og lå lang fremme. Etter en ufrivillig skrens falt han ned til tredjeplass, som han holdt inn til sistehoppet. Der kommer han for høyt og og blir tatt igjen.
– Inn mot hoppet tenkte jeg at det ble pallen, men i lufta tenkte jeg bare «neeeeei». Jeg hoppet for høyt og så han komme under meg. 

Familien på plass
Etter å ha krysset mållinjen hadde han blandede følelser. 
– Jeg var sur rett etter jeg krysset linja, fordi pallplassen røk helt på slutten, men sånn i det store bildet er jeg jeg dritfornøyd. Det er det beste resultatet mitt til nå, og jeg hadde det veldig gøy. «Mutter’n», søsteren min og kjæresten min var der og så på også, så det var bare god stemning. 

– Hjulpet mye
Ruud Myhre blir ofte omtalt som en som en ekstremt god boardercrosser, som dessverre ikke har fått vist hvor god han er i konkurranse. Denne sesongen har han blitt fulgt opp av idrettspsykologer på Olympiatoppen.
– Jeg føler ting har løsnet mer og mer, så jeg synes det har hjulpet mye. Vi har hatt en del timer sammen og har en god opplevelse fra det. 

Fra verdenscup til NM
Torsdag fortsetter verdenscupen i Veysonnaz, Sveits, med tidskvalifisering. Deretter er det finaler på søndag.
– Jeg liker løypa, den er stor og rask, som passer meg bra, så jeg håper jeg kan fortsette den gode kjøringen fra Russland inn i den siste konkurransen.

I løpet av sesongen har Ruud Myhre konkurrert i Tyrkia, Bulgaria, Argentina, Østerrike, Italia, Sveits, Frankrike og Russland. Neste uke skal han imidlertid til Trysil for NM på snowboard. Boardercrosskonkurransen pleier alltid å by på god stemning. Han tar ikke NM-gull på forskudd.
– Det er en helt annen type løype enn vi kjører i verdenscup, og er mange raske fra Norge. Om Stian (Sivertzen) skal kjøre blir han farlig. I tillegg er Ola Rudi alltid farlig, og Kristian Holmen som kjører europacup er rask. Så det blir spennende det, sier Ruud Myhre, som også har planer om å kjøre Banked Slalom-konkurranser i Norge etter sesongslutt.