NyheterFoto: FIS Snowboard

Foto: FIS Snowboard

Ruud Myhre legger opp

Skrevet av Peter Gløersen, 26. Des, 2018

Norges beste boardercrosskjører har bestemt seg for å avslutte karrieren.

Christian Ruud Myhre (27) har vært Norges beste boardercrosser de siste årene. I løpet av forrige sesong hadde han blant annet en fjerdeplass i verdenscupen og NM-gull. Nå velger han å avslutte proffkarrieren.

– Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men nå som det er gjort kjenner jeg at det var litt godt, sier Ruud Myhre.

Grunnene til at han legger opp er flere, men det er ikke til å stikke under en stol at det ikke er lett å satse i verdenstoppen når man ikke har mye midler eller sponsorkontrakter.
– Jeg vet jo at jeg ikke holder på med den mest populære sporten i verden, og det har vært krevende. Samtidig er jeg eneste norske på laget. Jeg skulle gjerne hatt noen å reist med, som da Stian (Sivertzen) og jeg reiste rundt sammen, sier Ruud Myhre.

De siste årene har Snowboardforbundet ikke hatt et eget boardercrosslandslag, men har betalt for at Christian skal være på det amerikanske privatlaget ISTC, som spesialiserer seg på boardercross. Det samme laget som Helene Olafsen og Stian Sivertzen var på i sin tid. Etter Stian og Helene la opp har Christian vært eneste norske på laget.

Landslagssjef Per Iver Grimsrud synes det er veldig synd at Christian legger opp.
– Han er en helt rå atlet, som har jobbet beinhardt de siste årene. Han greide akkurat ikke komme til OL, men fikk en veldig oppløftende fjerdeplass senere på året. Jeg håpet vi kunne jobbe mot VM i Park City, men har full forståelse for at han legger opp. Det er ikke lett å satse i verdenstoppen når du ikke har mye midler. Han begynner å bli noen år nå, og det er vanskelig å holde på alene, sier Grimsrud.

I disse dager legger 27-åringen fra Kongsberg planene for fremtiden.
– Valget står mellom skole eller jobb, og jeg kommer til å bruke litt tid på å finne ut hva jeg virkelig har lyst til.

Uansett hva han bestemmer seg for har han mange gode erfaringer fra snowboardkarrieren i bagasjen.
– Man lærer mye av å drive med toppidrett; utvikler seg som person og menneske. Jeg har lært ting jeg ellers ikke ville lært. Samtidig har jeg levd drømmen som mange har, men de færreste får oppleve.

Selv om Ruud Myhre legger opp blir han naturligvis å se i bakken ofte fremover.
– Jeg skal kjøre masse snowboard, det er ikke noe å snakke om. NM er høy-aktuelt, der har jeg et gull å forsvare. Banked slalom er veldig gøy, og spesielt den i Lofoten ser veldig gøy ut. Der har jeg aldri vært.

– Jeg har lyst til å takke alle som har hatt troen på meg. Det er mange som har hjulpet meg, men først og fremst vil jeg trekke frem mamma og pappa, forbundet, Olympiatoppen og sponsorer. Og så er det Stian (Sivertzen) da. Jeg har lært så utrolig mye av han opp i gjennom, og setter veldig pris på han.

Selv om Ruud Myhre legger opp vil det fremdeles være en norsk boardercrosskjører i verdenscupen. Denne sesongen har Kristian Holmen blitt tatt opp på juniorlandslaget, og tok en sterk femteplass i junior-VM i høst.
– Holmen satser for fullt mot VM. Han er inne på det amerikanske laget ISTC, og vil bli «overvåket» av Stian. Han har vært med på barmarkstreninger i høst med landslaget, og får tilbud om å bli med på samlinger med freestylelandslaget når det passer hans kalender, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

– Det er dritbra! Han er skikkelig flink og det kan bli veldig spennende å følge med på, sier Ruud Myhre.

Han gladgutten her blir fortsatt å se i bakken!