NyheterStåle Sandbech leverte varene i slopestyle. Foto: Peter Gløersen

Ståle Sandbech leverte varene i slopestyle. Foto: Peter Gløersen

Sandbech og Norendal tok NM-gull

Skrevet av Peter Gløersen, 27. Mar, 2018

NM ble avsluttet med strålende sol og rå kjøring i slopestlyleløypa. 

NM på Trysil ble en suksess, og det spesielt etter en perfekt siste dag med slopestyle. En løype som holdt internasjonal standard, kombinert med strålende sol sikret en konkurranse med meget høyt nivå. 

Ståle Sandbech kom seg ikke videre til finale i big air, men slo hardt tilbake med et ekstremt bra run i slopestyle. 
– Dagen har vært helt nydelig. Alt klaffet og jeg følte meg bra. De siste dagene har jeg vært sliten. Jeg tror hele sesongen kom og traff meg midt i trynet, og gikk på veggen i et par dager. Men så fikk jeg hvilt litt og da satt det, sier Rykkinn-gutten, som vant NM i slopestyle for andre året på rad. 

På andreplass, bare et par poeng bak Sandbech, fulgte Torgeir Bergrem, som tok sitt andre sølv på to dager. De to andreplassene sikret Bergrem Kongepokalen på herresiden. Bronseplassen gikk til rekruttlandslagskjører Stian Kleivdal, fra Geilo.
– Med sol og grilling og alle publikum i bunn, må jeg si at det har vært et skikkelig bra NM, som ble avsluttet på perfekt måte, sier Sandbech. Som Sandbech, forsvarte også Silje Norendal NM-gullet i slopestyle fra Hovden. Hun var for øvrig i en egen klasse under NM og vant alle tre grenene hun stilte opp i, og tok også med seg kvinnenes kongepokal hjem til Kongsberg. Hanne Eilertsen fulgte for øvrig på plassen bak Norendal i alle tre grenene, og dro hjem fra Trysil med tre sølv i bagasjen. På tredjeplass i slopestyle fulgte Nora Frisvold. 

Se fullstendig resultatliste HER