NyheterMons Røisland kanaliserte sin indre gærning med «Crazy Train» på ørene under finalen.

Mons Røisland kanaliserte sin indre gærning med «Crazy Train» på ørene under finalen.

Satt på Ozzy – og vant

Skrevet av Peter Gløersen, 10. Des, 2017

Det skulle ikke mer enn Ozzy Osbourne og «Crazy Train» til for at det endelig klaffet for Mons Røisland. 

Verdenscupen i snowboard flyttet seg til Copper Colorado, og det skulle bli nok en god norsk helg for snowboardlandslaget.
– Det har vært en tung start på sesongen, med fire konkurranser som gikk rett vest, så nå var det deilig at det endelig satt. Jeg pleier ikke å kjøre med musikk, men hørte på Ozzy Osbourne «crazy train» i dag for å gire meg opp. Så det bør jeg kanskje fortsette med, sier Mons Røisland.

Han var overlegen i konkurransen og landet samtlige triks. Først en switch backside trippelcork 1620, så en frontside dobbelcork 1440 med tailgrab. Det ga han 182,75 poeng og seier foran amerikanerne Chris Corning og Chandler Hunt. 

Lærte seg nytt triks i konkurransen
Alt gikk veien til Mons i Colorado på søndag. Han har aldri gjort frontside dobbel 1440 med tail tidligere.
– Jeg prøvde det for første gang på treningen. Da gikk det ikke, men i finalen satt det begge gangene, så det var utrolig digg, sier Røisland.  

– Mons har måttet reist til tre ulike verdensdeler før det endelig satt denne sesongen. Jeg har hele tiden visst at han har det i seg, for han har triksene til å nå helt til topps. Han har jobbet med seg selv hele uka, og det ser ut som det har løsnet for han nå, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud. 

Norendal tilbake på pallen
Silje Norendal fullførte den gode norske dagen, da hun spant seg inn til en tredjeplass i jentenes konkurranse. Kongsbergjenta gjorde  cab 900 og backside 720, og ble kun slått av japanske Reira Iwabuchi og amerikanske Julia Marino, som begge gjorde dobbelcorks. 
– Silje var veldig stabil i dag, og landet alle sine hopp. Det ser bra ut. Hun må nok legge til en 180 på en av triksene sine for å komme helt på toppen, men nivået på jentene begynner å bli veldig høyt. Silje blir steg for steg bedre, og det er gledelig å se, sier Grimsrud. 

Lei av stilashopp
Starten av denne konkurransesesongen har kun vært såkalte in-city stilashopp. Konkurransen i Copper var første mulighet til å konkurrere på ordentlig snø. 
– Vi er lei stilashopp nå, så det har vært en glede å kjøre her på ordentlig snø denne uka, sier landslagssjefen. 

Han får også støtte av Røisland:
– Det er en helt annen verden. Det er mye bedre snø, bedre føre og mer forutsigbart. Mellom hoppene får du kjørt snowboard og svinget rundt. Du får rett og slett godfølelsen, i motsetning til et stilashopp. Så å kjøre konkurranse på fjellet er så mye fetere, sier Røisland.

 

Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films