NyheterI år, som i fjor, gikk årets kjørere til Silje Norendal og Marcus Kleveland. Foto: Matias Fosso

I år, som i fjor, gikk årets kjørere til Silje Norendal og Marcus Kleveland. Foto: Matias Fosso

Se hvem som vant

Skrevet av Matias Fosso, 22. Okt, 2018

Se hvem som vant priser i helgen - og les hvorfor det ble akkurat dem. 

Et fullsatt Vulkan Arena sørget for super stemning under helgens Snowboardawards. En haug festkledde snowboardere møtte opp for å hylle forrige sesongs prestasjoner. Showet ble eksemplarisk ledet av Fredrik Perry og Bendik Aunan.

– Snowboardawards er jo et lite høydepunkt hvert år. Det er mye bra folk og god stemning – et veldig bra arrangement, sier Marcus Kleveland

Kleveland stakk av med prisen for beste mannlige kjører for tredje år på rad. Juryen la vekt på at det unge stjerneskuddet er en døråpner og banebryter, både når det kommer til store triks og kreativitet. Han kommer opp med nye triks raskere enn folk klarer å skjønne hva han egentlig gjorde i det forrige trikset. 

– Det er sykt artig å få den prisen her! For meg selv beviser litt at jeg har gjort noe bra i vinter, selv om det ikke gikk så bra i OL. 

Silje Norendal fikk prisen som beste kvinnelige kjører. Ifølge juryen har har Norendal hengt med og lært seg nye, store triks, i en sesong der nivået hat tatt helt av. Da hun dro på og prøvde cab 1080 på stillashopp på X Games i mai fikk vi beviset - hun er bedre enn noen gang.

En av prisene det ble knyttet mest spenning til var årets triks. Med et vanvittig nivå på alle de nominerte, ble det Torgeir Bergrem som trikset seg til seier sin switch backside 540 method.
– Jeg synes Torgeir fortjente den. Trikset er dritfett - alle digger stil og spins med tweaks. det var vel fortjent, sier Kleveland. 

– Jeg synes det var veldig gøy å vinne den prisen. Det er jo så sjukt mange som gjør kule triks i Norge, så å bli trekt ut som det beste fra et helt år er ganske spesielt. Så det setter jeg pris på, sier Bergrem.

Han hoppet bortover scenen på krykker for å motta prisen, og varmet opp til Snowboardawards på legevakta. Rett før hjemreise fra Saas Fee skadet han seg nemlig.
– Jeg fikk en trøkk i kneet i Saas Fee på fredag og røk menisken. Så det ser ut som det blir en litt sen start på sesongen i år, men sånn som det ser ut nå så er jeg tilbake i god tid før jul, så det kunne vært mye verre.

 

I år ble «Årets standout» delt ut igjen. Prisen deles kun ut ved spesielle anledninger, dersom prestasjonen fortjener det. Juryen valgte i år at innsatsen lagt ned i Ståle Sandbech sin youtube-serie StaleLife fortjente pris. Gjennom året har Spencer Whiting og Ståle Sandbech produsert over 50 klipp av ypperste klasse.
– Kvaliteten har vært på topp hele veien, både når det gjelder snowboardkjøring, humor, filming og gledesspredning, argumenterte juryen. 


Foto: Daniel Kivle 

I år ble det også delt ut uofisielle priser fra scenen. Fredrik Perry delte ut «årets stil» til Haakon Eilertsen, mens landslaget delte ut pris til para-landslagskjører Kristian Moen, for hans utrolige innsats gjennom sesongen. 

 

Se bilder fra kvelden her!

 

Se alle prisene og juryens begrunnelser under:

 

Årets edit:
Årets edit er godt laget, og får frem personligheten til kjørerne gjennom valg av filmklipp, redigering og musikkbruk. Denne gjengen har stått på hele vintern -  resultatet underholder, overrasker og imponerer fra start til slutt. Det er kanskje det eneste crewet i Norge som lager filmer nå til dags. De har nesten tatt med seg prisen hjem i flere år, nå er de på tide at de kommer opp på scenen! 

Årets edit er: Bad Plans!

 

Årets bilde: 
Årets bilde skiller seg ut fordi fotografen har eksperimentert for å finne den ultimate vinkelen. Dette er et bilde du virkelig må stoppe opp og studere for å skjønne hva som skjer. Fotografen fanger det perfekte øyeblikket i trikset, samtidig som naturen rundt fremheves. Et bilde vi med glede hadde hatt på veggen. Broren til vinneren vant pris i fjor, og kjører på bildet i år. 

Årets bilde er tatt av: Simon Fossheim!

 

Årets klubb: 
Årets klubb har virkelig levert varene i år. De har tilbud året rundt og fantastisk rekruttering i lokalmiljøet. Klubben har opp mot 100 kids på treninger, egen jentesatsing, og har arrangert to hele norgescuper i løpet av sesongen. Klubben kjennetegnes for sitt fokus på å spre snowboardglede, og ekstremt engasjerte foreldre som står på for å skape mest mulig moro.. 

Årets klubb er: KIF Snowboard!  

 

Årets kvinnelige kjører: 
Årets kvinnelige kjører har pushet grenser i mange år, denne sesongen var intet unntak. I året der nivået på damene har tatt helt av har hun hengt med, og lært seg flere nye, store triks. Hun har prestert jevnt godt i konkurranser, og mellom konkurransene har hun tatt seg tid til å ta være en motivator for yngre kjørere. Da hun dro på og prøvde cab 1080 på stillashopp på X Games i mai fikk vi beviset - hun er bedre enn noen gang.  

Årets kvinnelige kjører er:  Silje Norendal! 

 

Årets mannlige kjører: 
Året mannlige kjører er kjent for å være en døråpner og banebryter, både når det kommer til store triks og kreativitet. Han kommer opp med nye triks raskere enn folk klarer å skjønne hva han egentlig gjorde i det forrige trikset. I konkurranser ser vi han sjelden utenfor pallen, og det ryktes at han snart må bygge på huset for å få plass til sitt nye premieskap. 

Årets mannlige kjører er: Marcus Kleveland!

 

Årets event: 
Årets event klarer samle alle typer snowboardere, uansett hva du foretrekker å kjøre. Her ligger ikke fokuset på individuelle, gode prestasjoner, men derimot på samhold og lagånd. Ofte blir det sett på som positivt at folk ikke tar en konkurranse så seriøst, mens her blir det bare god stemning av at folk ofrer det de har for å kunne krysse av for å ha utført flest mulig challenges på lista. Noen tatoverer seg for å få poeng, andre kjører nakne. 

Årets event er: Team Battle! 

 

Årets gjennombrudd:
Årets gjennombrudd har sakte men sikkert hatt sitt gjennombrudd gjennom de siste årene, og er en snowboarder som alle har hørt om etter denne sesongen. Han har utmerket seg som en allsidig kjører som får folk til å snu seg etter han, uansett om han dropper inn mot et hopp, en rail eller en pipe. Han takler nemlig alt like bra. Han overrasker stadig med nye “hva-skjedde-der-triks”, noe som også skjedde under NM-finalen i pipe, da han dro til og vant med blant annet en dobbel crippler. Årets gjennombrudd er: Markus Rustad! 

 

Årets park: Kvitfjell 
Årets park har stått på hardt de siste årene. De klarer å bygge elementer på en god måte og har tilbud som passer for alle snowboardere. De skiller seg ut med en full park tidlig i sesongen. Her har de store hopp og kreative rails, i tillegg til elementer som er tilpasset de mindre erfarne snowboarderne. For å kvalitetssikre elementene har de ansatt snowboardere som shapere. De oppdaterer jevnlig sosiale medier for at folket skal vite hvor bra det faktisk er der.

Årets park er: Kvitfjell! 

 

Årets triks: Torgeir Bergrem 
Årets triks er så perfekt utført at vi er sikre på at det ikke kan gjøres bedre, og det treffer alle midt i snowboardhjertet. Det viser en moderne vri på det mest klassiske trikset innen snowboard. Da det ble gjort sprengte det omtrent internettet. Det ble gjort i konkurranse, der kjøreren valgte å fokusere på stil fremfor spin to win. Etter OL-kvalifiseringen ble det sagt at det ikke var vits i å fortsette, han hadde allerede vunnet med sin switch backside 540 method!

Vinneren av årets triks er: Torgeir Bergrem!

 

Årets standout: StaleLife
Standoutprisen deles ikke ut hvert år, men gjennom det siste året er det noen som virkelig har utmerket seg på sitt område, og gjort at det igjen er på tide å dele ut denne prisen. Årets standout har inspirert, motivert og engasjert gjennom det de gjør. I løpet av et år har de pumpet ut godt over 50 edits, altså omtrent en i uka. Dette er imponerende! Og kvaliteten har vært på topp hele veien, både når det gjelder snowboardkjøring, humor, filming og gledesspredning. 

Årets standout er selvsagt: StaleLife! 

 

Årets ildsjel: Jonas Greve
Årets ildsjel er et ja-menneske som stiller opp, uansett hva han blir spurt om. De siste årene har norske snowboardmedier forsvunnet en etter en, men det er en der ute som sørger for at vi alltid får med oss hva som rører seg rundt i snowboardverden. Han er snowboardnerd og dugnadskonge. Han oppdaterer facebooksiden Norske Snowboardere både tidlig og sent for at vi skal holde oss oppdatert, og alt dette gjør han uten å tjene et øre på det. 

Årets ildsjel er: Jonas Greve!