NyheterShaun White til snowboard-NM. Foto: Preben Stene Larsen

Shaun White til snowboard-NM. Foto: Preben Stene Larsen

Shaun White til snowboard-NM

Skrevet av Trude Alnæs, 01. Apr, 2014

Oslo: Etter et vellykket halfpipe-NM i Wyller søndag er forberedelsene til NM i snowboardcross, slopestyle og big air i Trysil i full gang. Overraskelsen var stor da Shaun White meldte sin ankomst mandag kveld.


- Managmentet til White ringte i går kveld, og lurte på om Shaun kunne delta i slopestyle-NM i Trysil neste uke. Han er i Europa og det passet perfekt inn i hans timeplan, forteller en relativt overrasket NM-general Henrik Thorsen.

Kan forvente seg hard konkurranse

Etter at Shaun White trakk seg fra slopestylekonkurransen under OL i Sotsji og kom på fjerdeplass i halfpipe har mediene diskutert om han er på vei til å gi seg som profesjonell snowboarder. I forrige uke meldte White at han nå vil satse mer på musikkarrieren – men det kan altså se ut som han likevel ikke helt har sluppet taket i brettet. 

- Shaun vet at parken i Trysil holder høyt nivå, samtidig som han får mulighet til å konkurrere mot noen av verdens beste snowboardere – de norske landslagsutøverne. Men han kan forvente seg hard konkurranse, sier landslagssjef Thomas Harstad som gleder seg til å se amerikaneren i aksjon på norsk jord.

Forventer storinnrykk

Snowboardforbundet forventer storinnrykk til Trysil neste uke, og begynner NM-kalaset med snowboardercross allerede 9. april.

White vil delta i slopestyle-NM som foregår fredag 11. april.